Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Martin Timell: "De jagar mig på gatan"

Publicerad: 13 november 2017, 07:14
Uppdaterad: 13 november 2017, 11:56

Martin Timell.

Till SVT Nyheter säger TV4-profilen Martin Timell att rapporteringen kring honom är en "häxjakt" – och att han har fått fly landet.

Ämnen i artikeln:

Martin TimellTV4Äntligen Hemma

AT


Efter den stora intervjun i Expressen som Martin Timell gjorde efter att trakasserianklagelserna mot honom briserade, har det varit tyst från den tidigare TV4-profilen.

Martin Timell är polisanmäld, misstänkt för en våldtäkt som ska ha inträffat under en jobbfest 2008. Han har nekat till alla anklagelser om våldtäkt och sexuella trakasserier och kommer enligt hans advokat Hanna Lindblom inte att erkänna något.

Nu säger Martin Timell till SVT Nyheter att rapporteringen kring honom är en "häxjakt".

– Jag har varit jagad dygnet runt i fyra veckor. De jagar mig på gatan. Jag har fått fly det här landet. Och jag har en familj. Hur fan tror du att det är, säger han till SVT Nyheter.

I intervjun med Expressen stod det bland annat att Timell erkände att han gjort sig skyldig till anklagelserna om tafsande. Men till SVT säger han att det inte är korrekt.

– När det passar så skriver ni vad det står i Expressen. Vet du också om att det står i Aftonbladet att jag har stulit en spis, som jag har visat upp kvitto på? Så ska du relatera till Aftonbladet nästa gång, var i hela friden är er journalistiska källkritik?

TV4-profilen anser att medieuppmärksamheten om saken är orimlig.

– Herregud. Jag är snickare. Jag har inte mördat någon. Jag har inte gjort någonting som är fullkomligt vidrigt, alltså knivstuckit någon, eller gjort något annat. Jag är anklagad för något som hände för tio år sedan. Så här viktig kan jag inte vara, säger Martin Timell till SVT Nyheter.

TV4 har brutit allt samarbete med Martin Timell efter anklagelserna, och har dessutom plockat bort "Äntligen Hemma" ur tablån.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev