Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Macron vill lagstifta mot falska nyheter

Publicerad: 4 januari 2018, 08:44
Uppdaterad: 4 januari 2018, 08:44

Den franske presidentkandidaten Emmanuel Macron.

Franska presidenten vill med ny lag se ökade transparenskrav för sponsrat innehåll under valtider, för att motverka spridningen av propaganda.


Ämnen i artikeln:

Fake news

Den franska presidenten Emanuelle Macron berättade i sitt nyårstal att en ny lag ska träda i kraft, där ökade transparenskrav på sponsrat innehåll online ska göra det lättare att se innehållets källa.

Med lagen får franska myndigheter möjligheten att kunna stänga användarkonton, blockera sajter och ta bort innehåll. Anledningen är, enligt Emanuelle Macron, att skydda demokratin.

I sitt nyårstal sa han bland annat:

”Det kommer att bli ökade transparenskrav för internetplattformar när det gäller sponsrat innehåll, för att identiteten på de som publicerar annonser ska bli offentlig och för att begränsa omfattningen av dessa annonser”.

Presidenten har tidigare anklagat ryska RT och Sputnik för propagandaspridning under det franska presidentvalet, där han ansåg att falsk information om honom spreds på sociala medier.

Mer detaljer kring den nya lagen förväntas presenteras inom kort.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

Fake news

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.