Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Linn Mannheimer till Nice One

Publicerad: 31 augusti 2017, 08:36
Uppdaterad: 31 augusti 2017, 08:36

Linn Mannheimer går till Nice One.

Producenten och programutvecklaren Linn Mannheimer blir kreativ chef på byrån.


Linn Mannheimer ligger bland annat bakom humorserien Trettiplus, som har chans att kamma hem pris på årets Kristallen-gala. Hon har tidigare tagit fram program för SVT, Jarowskij och Anagram.

Nu rekryteras Linn Mannheimer av Nice One, där hon blir kreativ chef. Hennes uppgift blir bland annat att utveckla programformat och innehållskoncept för varumärken som "tröttnat på traditionell reklam och Facebookklipp", enligt ett pressmeddelande.

– När folk oroar sig för TV-mediets utveckling och framtid känner jag tvärtemot en pepp inför att få tänka nytt – att ta sig an en ny typ av briefer, använda sig av nya berättartekniker, paketera om men behålla tron på enkelhet i idéer. Och viktigast av allt – att det ska kännas äkta, säger Linn Mannheimer i en kommentar och tillägger:

– Många bolag i branschen pratar om att man vill börja göra saker på ett nytt sätt. Nice One gör det, särskilt vad gäller datadriven utveckling som baseras på omfattande och fulländade målgruppsanalyser.

Anna Hammerlid Tollesson, vd på Nice One, beskriver Linn Mannheimer som en drömrekrytering.

– Alltfler varumärken efterfrågar tänket från underhållningsindustrin i sin kommunikation, dels hur vi tänker i termer av programformat och storytelling, men även vad gäller IP och distribution. Linn har utvecklat och arbetat med projekt inom det ekosystemet som alltid stuckit ut.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.