Lena K Samuelsson ny publisher på Aftonbladet

2018-03-07 11:27  

Samtidigt meddelar Sofia Olsson Olsén att hon lämnar tidningen.

Efter turbulensen i samband med #metoo på Aftonbladet sjukskrev sig tidningens publisher Sofia Olsson Olsén i slutet på 2017.

Veckan efter stod det klart att SvD:s tidigare chefredaktör Lena K Samuelsson gick in som tidningens tillförordnade publisher under tre månader.

Nu står det klart att Lena K Samuelsson blir ny publisher för Aftonbladet. Det rapporterar Aftonbladet.

– Lena K Samuelsson är en erfaren publicist och mångårig redaktionell ledare. Hon har en helhetssyn på både journalistiken och affären och är därför väl lämpad att ta över och fortsätta driva Aftonbladets utveckling framåt, säger Raoul Grünthal, vd för Schibsted Media och styrelseordförande i Aftonbladet, till den egna sajten.

I samband med det meddelar också Sofia Olsson Olsén att hon lämnar tidningen.

Sofia Olsson Olsén tillträdde rollen som publisher för Aftonbladet under april 2016. Sedan tidigare hade hon varit tillförordnad publisher sedan december 2015. Och innan dess hade Sofia Olsson Olsén arbetat på kvällstidningen under nio år i roller som redaktionschef, HR-chef och Plus-chef.

– Under min rehabiliteringstid har jag kommit fram till att jag vill gå vidare i yrkeslivet. Aftonbladet är en fantastisk arbetsplats med en unik ställning i samhället. Att lämna är därför inte lätt. Men nu mår jag bra igen och har landat i beslutet, säger Sofia Olsson Olsén till Aftonbladets sajt.

Lena K Samuelsson tillträder rollen som publisher med omedelbar verkan. Samtidigt blir hon också ansvarig utgivare för Aftonbladet.

Läs den stora intervju Dagens Media gjorde med Sofia Olsson Olsén bara veckorna innan hon 2016 skulle ta det historiska klivet upp till chefsposten på tidningen:  "Jag kan verkligen sakna att skriva"

Simon Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Åsikter & debatt