Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Lena K Samuelsson ny publisher på Aftonbladet

Publicerad: 7 Mars 2018, 10:27
Uppdaterad: 7 Mars 2018, 14:04

Samtidigt meddelar Sofia Olsson Olsén att hon lämnar tidningen.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Efter turbulensen i samband med #metoo på Aftonbladet sjukskrev sig tidningens publisher Sofia Olsson Olsén i slutet på 2017.

Veckan efter stod det klart att SvD:s tidigare chefredaktör Lena K Samuelsson gick in som tidningens tillförordnade publisher under tre månader.

Nu står det klart att Lena K Samuelsson blir ny publisher för Aftonbladet. Det rapporterar Aftonbladet.

– Lena K Samuelsson är en erfaren publicist och mångårig redaktionell ledare. Hon har en helhetssyn på både journalistiken och affären och är därför väl lämpad att ta över och fortsätta driva Aftonbladets utveckling framåt, säger Raoul Grünthal, vd för Schibsted Media och styrelseordförande i Aftonbladet, till den egna sajten.

I samband med det meddelar också Sofia Olsson Olsén att hon lämnar tidningen.

Sofia Olsson Olsén tillträdde rollen som publisher för Aftonbladet under april 2016. Sedan tidigare hade hon varit tillförordnad publisher sedan december 2015. Och innan dess hade Sofia Olsson Olsén arbetat på kvällstidningen under nio år i roller som redaktionschef, HR-chef och Plus-chef.

– Under min rehabiliteringstid har jag kommit fram till att jag vill gå vidare i yrkeslivet. Aftonbladet är en fantastisk arbetsplats med en unik ställning i samhället. Att lämna är därför inte lätt. Men nu mår jag bra igen och har landat i beslutet, säger Sofia Olsson Olsén till Aftonbladets sajt.

Lena K Samuelsson tillträder rollen som publisher med omedelbar verkan. Samtidigt blir hon också ansvarig utgivare för Aftonbladet.

Läs den stora intervju Dagens Media gjorde med Sofia Olsson Olsén bara veckorna innan hon 2016 skulle ta det historiska klivet upp till chefsposten på tidningen:  "Jag kan verkligen sakna att skriva"

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.