Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Leif GW Persson: "Man ska akta sig för att vara med i reklam"

Publicerad: 25 april 2018, 14:15
Uppdaterad: 26 april 2018, 07:03

Foto: Christopher Karlsson

Leif GW Persson delade under Ad day med sig av högt och lågt ifrån sin karriär – och sina framtidsutsikter. Att ha blivit ett varumärke och en folkkär profil tänker han inte så mycket på. "Det är kul fram till selfie nummer tio," konstaterar Leif GW Persson.


Ämnen i artikeln:

Leif GW Persson

Kriminologiprofessorn Leif GW Persson behövde knappast någon närmare presentation när han under Sveriges Annonsörers Ad day talade om den väg han gått och den han planerar att gå. Tillsammans med TV4:s nyhetsankare Soraya Lavasani bjöds publiken på underhållande halvtimme med både insikter och skratt.

Temat var "Bygger ett varumärke i brott," något som kan vara svårt att greppa exakt. Även för den folkkäre profilen. I en intervju med Dagens Media efteråt säger han så här:

– Folkkär? Nej, jag tänker verkligen inte på det. Men jag märker att 9 av 10 gillar det jag gör. Det är alltid kul med uppskattning fram till selfie nummer tio, sen blir det tradigt, säger han och fortsätter:

– Men jag går inte omkring och tänker "fan va folkkär jag är". 

Att bygga ett varumärke i brott, känner du att du gjort det?

– Nej, det är inget som jag ens tycker att jag gjort och det har jag aldrig tänkt på. Det har kommit som en slags följd av det jag gör och verkar på bero på uppskattning för det jag gjort. Annars hade jag eroderat. För mig har varumärkesbyggandet aldrig funnits på kartan utan kommit ändå.

Du har aldrig ställt upp i reklam, hur kommer det sig?

– Jag har fått erbjudanden men aldrig tackat ja. Man ska akta sig för att vara med i reklam. Dels så påverkar det en och skapar ett beroende. Jag har fått erbjudanden som jag avstått ifrån för att det kan påverka min objektivitet, säger han och fortsätter:

– Jag tackar nej just för att jag tycker att det är konstigt. Alla de där "Robinson", "Let's dance" och "På spåret" har varit på mig, men jag känner inte att det är rätt. Min grej är brott och det är där jag ställer upp.

Om du hade fått göra något annorlunda i tv-karriären, vad hade det varit?

– Jag hade gärna avstått från det mindre bra jag gjort, men det är inget som håller mig vaken om nätterna. Alla dagar är ju inte bra dagar, men så blir det.

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Leif GW Persson

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev