fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Lars-Johan Jarnheimer tar över Egmont

Publicerad: 19 april 2017, 06:28
Uppdaterad: 19 april 2017, 06:28

Lars-Johan Jarnheimer kliver in som styrelseordförande i Egmont.

Lars-Johan Jarnheimer kliver in som ny styrelseordförande i Egmont när Steen Riisgaard lämnar styrelsen efter 15 år. Samtidigt kliver även Josh Bottomley och Christian Wegner in i styrelsen.

Ämnen i artikeln:

EgmontEgmont Publishing

HF


Lars-Johan Jarnheimer har utsetts till ny ordförande för styrelsen i Egmont Fonden och Egmont International Holding A/S. Han blev medlem i styrelsen 2011.

Lars-Johan Jarnheimer har haft en rad tunga positioner inom Kinnevikssfären och har även tidigare varit vd och koncernchef för Tele2.

I dag sitter han på en rad olika styrelseposter, han är ordförande för Ingka Holding Bv som tillhör Ikea-group, Qliro AB och Arvid Nordquist samt medlem av styrelserna i Sas Group och Elite Hotels.

I och med att Lars-Johan Jarnheimer tar rollen som styrelseordförande lämnar Steen Riisgaard styrelsen efter 15 år.

Samtidigt utses två nya styrelsemedlemmar med erfarenhet från mediebranschen, användarteknologi och digital utveckling.

Josh Bottomley är global digital chef för den globala bankkoncernen HSBC. Tidigare har han varit global chef för display-annonser hos Google. Han har bakgrund från medie- finans- och konsultbranschen, däribland The Financial Times Group, Goldman Sachs och McKinsey & Co.

Christian Wegner var fram till nyligen anställd på den ledande tyska tv-koncernen ProSiebenSat.1. Han har bland annat varit chief digital officer och medlem av ledningen med ansvar för venture, digital och eCommerce.

– Styrelsen vill tacka Steen Riisgaard för hans dedikerade arbete som ordförande för Egmont. Sedan hans inträde i styrelsen 2002 har Egmonts kommersiella och allmännyttiga aktiviteter vuxit betydligt i en föränderlig marknad. Jag vill också välkomna våra två nya styrelsemedlemmar, Josh Bottomley och Christian Wegner. Med dem ombord kompletteras styrelsen med två starka profiler som har omfattande internationell erfarenhet av media, användarteknologi och digital utveckling, säger Lars-Johan Jarnheimer, i ett pressmeddelande.

Steen Riisgaard:

– Det har varit en fantastisk resa att ha fått vara en del av Egmonts starka utveckling och tillväxt under de senaste 15 åren. Jag är stolt över Egmonts unika innehåll, resultat, djupgående digitala transformation och det sociala avtrycket som Egmont har satt genom sina allmännyttiga aktiviteter, säger han i ett pressmeddelande.

I Egmonts styrelse sitter också Torben Ballegaard Sørensen, som har utnämnts till vice ordförande, Ulrik Bülow, Jeppe Skadhauge, Martin Enderle samt medarbetarrepresentanterna Marianne Oehlenschlæger, Tine Staunsager och Anna von Lowzow.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev