söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Kvinnan bakom #metoo kommer till Norrbotten Media Week

Publicerad: 23 november 2017, 14:26
Uppdaterad: 23 november 2017, 14:32

Tarana Burke en av talarna vid Norrbotten Media Week: "Svenska kvinnor har hört av sig till mig för stöd".

Ämnen i artikeln:

Norrbotten Media Weekmetoo

SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


Kvinnan bakom #metoo kommer till Norrbotten Media Week.

Turana Burke är en inbokad som en talarna vid NMW i Luleå i början av februari nästa år.

– Svenska kvinnor har hört av sig till mig den senaste veckan, för stöd och guidning, efter vad som har hänt i det här landet. Jag är väldigt glad att få närvara vid det här eventet.

Ronny Olovsson, pr-strateg på byrån Vinter och en av grundarna av NMW:

– När 2017 summeras kommer #metoo vara en av de största och mest omvälvande händelserna både medialt och samhälleligt. I Sverige rullar det vidare och att i februari få möta Tarana Burke och höra henne på NMW i Luleå blir verkligt spännande. Vi är väldigt glada att kunna presentera henne som en av våra key notes, säger han.

NMW grundades för två år sedan, på initiativ från den kreativa näringen i Luleå och Piteå, och ska lyfta fram den norrbottniska kreativiteten och inspirera till nya idéer och projekt.

Historien om #metoo:

Tarana Burke träffade 1997 en ung tjej som berättade för henne om sin mammas pojkväns missbruk. Flickans historia och andra incidenter ledde 2006 Tarana Burke till Just Be Inc, en organisation som vill främja hälsan hos unga, kvinnliga, minoriteter.

I samband med det skapade hon sloganen "Me too". Syftet var med sin slogan var att öka medvetenheten om övergrepp kring missbruk i samhället.

2017 lånade skådespelerskan Alyssa Milano begreppet "Me too", som en hashtag för att svara på anklagelserna mot Harvey Weinstein och andra offentliga personer som misstänkts för sexuella trakasserier och sexuella övergrepp.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev