Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Kristofer Lundström slutar på Kobra

Publicerad: 20 December 2016, 09:34
Uppdaterad: 20 December 2016, 12:15

Kristofer Lundström har valt att lämna Kobra efter 15 år som programledare. Foto: Skärmdump från Kobras Facebooksida

Kobras programledare Kristofer Lundström har valt att sluta "Jag behöver byta miljö. Och hitta inspiration", skriver han på Kobras Facebooksida.


Ämnen i artikeln:

SVT

Sedan 2002 har Kristofer Lundström lett SVTs kulturprogram Kobra som sändes för första gången 2001.

I drygt 15 år har han frontat programmet men i samband med säsongsavslutningen meddelar Kristofer Lundtröm på Kobras Facebooksida att han slutar.

Han beskriver sitt arbeta som det bästa jobbet i världen och att det har varit en ynnest och ett privilegium att få arbeta med programmet genom åren.

"Ändå har jag tagit det här beslutet. Och jag ångrar mig redan. Men jag är tyvärr född oerhört principfast i vissa avseenden - fråga vem som helst i min närhet - och har alltid känt att jag måste kunna ge allt jag har och lite till för att förtjäna ett jobb som det här, att det får inte gå på rutin, att jag konstant måste våga ifrågasätta programmet och mig själv."

Han fortsätter:

"Konsekvensen är att jag levt Kobra i stort sett dag som natt i 15 år. Svävat på moln när det gått bra, svurit mig genom sömnlösa nätter när det blivit fel. Det har tagit på krafterna och jag behöver byta miljö, faktiskt mest bara för att byta miljö. Och hitta inspiration. Så kanske jag är tillbaka om ett halvår, kanske om ett år, kanske aldrig. Men fan vad kul det varit."

Efter årsskiftet kommer Kristofer Lundström fortsätta att programleda Kulturnyheterna. 

Sedan 2015 har Kobra även letts av Lina Thomsgård och det är hon som ensam kommer fortsätta att leda programmet framöver.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.