Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Konrad Olssons nya giv: startar modevecka för män

Publicerad: 21 December 2016, 10:00
Uppdaterad: 21 December 2016, 10:31

Plazas chefredaktör Konrad Olsson och förre MEC-chefen Jonas Bergström ska sätta skandinaviskt herrmode på kartan.


Ämnen i artikeln:

Plaza

Tillsammans med förre MEC Access-chefen Jonas Bergström, som även har varit vd för Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm, startar Konrad Olsson nu Scandinavian Man Fashion Week – en ny internationell herrmodevecka, med syfte att marknadsföra skandinaviskt herrmode globalt.

– Det finns en stor efterfrågan på skandinaviskt herrmode i världen. Det handlar självklart om intressanta varumärken och spännande mode. Men det finns också något unikt attraktivt i de värden som den skandinaviska mannen står för. Det handlar bland annat om jämställdhet, hållbarhet, teknologi, mångkultur, kreativitet och sunda livsvanor. Självklart präglar dessa värden skandinaviskt herrmode, säger Konrad Olsson, grundare av Scandinavian Man Fashion Week, som under våren 2017 lämnar sina uppdrag på Plaza till förmån för arbetet med modeveckan.

Med på tåget är kreatörerna Martin Renck och Johan Renck, den senare känd för att ha a rbetat som regissör för såväl världsartister som de största modehusen.

– Vi vill skapa en plattform som ger våra skandinaviska modevarumärken den plats och uppmärksamhet de förtjänar. Samtidigt ska vi berätta historier, såväl visuellt som emotionellt, som tar gästerna in i en ny värld – ett kulturellt koncentrat av teknologi, film, foto, konst, mat och mode”, kommenterar Jonas Bergström, grundare av Scandinavian Man Fashion Week.

Modeveckan kommer att äga rum i Göteborg i början av juni då omkring 400 internationella gäster vistas i staden i 30 timmar. Evenemanget är tänkt att ske på Götaplatsen.

– Göteborg är den perfekta staden för en modevecka av internationellt snitt. Dels är den geografiska placeringen enastående med enkla förbindelser till såväl skandinaviska huvudstäder som till övriga världen. Dels är stadens utbud, struktur och inneboende hjärtlighet alldeles enastående när det gäller värdskap för internationella gäster med höga förväntningar och krav, kommenterar Jonas Bergström.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Plaza

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.