Gå direkt till textinnehållet

Komiker gör narr av "Fake News"-pris

Foto: Wikimedia Commons.

Samantha Bee, Stephen Colbert och Jimmy Kimmel är några av komikerna som nu driver med Donald Trumps påhittade pris.

I början av januari meddelade Donald Trump att han skulle dela ut ett pris till den mest oärliga och korrupta medieorganisationen. Tanken var att kora "vinnaren" den 9 januari, men på grund av intresset och hur viktig han ansåg tävlingen vara flyttades datumet till den 17 januari.

Tävlingen som går under namnet "Fake News Award" har fått en rad komiker att skämta om presidentens påhittade pris.

Reuters uppger att bland annat komikern Samantha Bee har startat en kampanj för "shrillest reporting". Tv-värden Stephen Colbert, som länge drivit med Donald Trump, har till och med gått så långt att han nu syns på en billboard på New York´s Times Square.

Stephen Colbert, som till vardags är värd för "The Late Show", drar en skämtsam kampanj där han hoppas att få pris i kategorierna: "Fakest Dishonesty, Dishonestest Corruption och “Smallest Button”.

 

Jimmy Kimmel har även tagit sig friheten att döpa om priset till "The Stupid People’s Choice Awards".

Donald Trump har länge anklagat medierna för att sprida falska nyheter och kallat dem för "the enemy of the people". En analys från Washington Post visar dock att presidenten själv gav i runt 2 000 fall falsk och missvisande information sina första tolv månader som president.  

Publicerad 2018-01-17 11.21Uppdaterad 2018-01-17 11.30

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: