onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Kissie får skatteböter

Publicerad: 4 januari 2017, 10:39
Uppdaterad: 5 januari 2017, 08:51

Alexandra "Kissie" Nilsson får skatteböter för att inte ha redovisat gratis skönhetsprodukter och skönhetsbehandlingar.

Ämnen i artikeln:

Kissie

HF

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Bloggaren Alexandra Nilsson, mest känd som "Kissie", får bakläxa av Skatteverket som höjer Kissies beskattningsbara inkomst för 2013 och ger henne skatteböter för oredovisade förmåner och intäkter, enligt Siren.

Förmånerna och intäkterna rör bland annat gratis skönhetsbehandlingar och skönhetsprodukter som företag skickat till Kissie som hon sedan gjort reklam för i sin blogg.

Totalt höjs skatten med drygt 160.000 kronor.

I beslutet från Skatteverket framgår det att verket bett Kissie ge en kommentar på varför hon inte redovisat de förmåner som hon tagit del av.

I ett svar till Skatteverket i mars 2015 skriver Kissie att hon inte alls fått några gratis produkter eller tjänster. Något som Skatteverket menar inte stämmer.

Det råder bland annat delade meningar om Kissies besök på nagelsalonger.

"Av din blogg framgår att du har gjort fler besök än fyra hos salonger som gör nya naglar. De bilder som du frekvent har lagt ut på din blogg visar inga tecken på att du någonsin brukar ha dina egna naglar".

De förmånerna och tjänsterna som Skatteverket menar att Kissie inte redovisat värdet för i sin näringsverksamhet eller som Skatteverket menar måste skattas för rör också diverse frisörbesök, tanning och peeling.

Det är inte första gången som bloggaren är föremål för granskning.

Tidigare har Dagens Media berättat om att KO valt att stämma Kissie och hennes samarbetspartner Tourn för smygreklam. Detta eftersom man vill testa den nuvarande marknadsföringslagen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev