Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag15.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Kattis Ahlström: "Publiken brukar vara lite svimfärdig"

Publicerad: 31 Maj 2017, 09:43
Uppdaterad: 31 Maj 2017, 11:10

Kattis Ahlström. Bild: SVT

ÅRETS LOKALA MEDIEHUS. Kattis Ahlström leder Dagens Medias gala Årets lokala mediehus som prisar framgångsrika lokala aktörer. Hon tror att eventets talare Alexander Bard kan ge viktigt bränsle till diskussionen under inspirationsdagen.


Ämnen i artikeln:

Årets Lokala MediehusKattis AhlströmAlexander Bard

När Dagens Media under eftermiddagen och kvällen arrangerar galan Årets lokala mediehus för första gången är Kattis Ahlström, journalist och programledare, konferencier.

Hon tror att det finns en hel del att lära av de lokala mediehusen i hur de når ut till sin publik idag.

– Den bransch vi befinner oss i är ju lite utrotninghotad, därför är det viktigt att lyfta upp alla som har hittat ett nytt, kreativt grepp och vågat utmana, säger hon till Dagens Media.

Kvällens talare Alexander Bard, som kommer att tala under rubriken "Den intelligenta kundrelationen i en digital tidsålder", har under senaste tiden fått uppmärksamhet för att svartmåla journalistiken framtid.

– Jag har lett flera tillställningar under året där Alexander Bard har talat, och publiken brukar ju vara lite svimfärdig efteråt. Men jag tror att det finns någonting uppfriskande i det. Visst är han känd för att gå på hårt, men det innebär samtidigt att man inte kan låta bli att tänka ett varv till. Jag tror att han kan ge viktigt bränsle till diskussionen. Paneldebatten efteråt kommer förhoppningsvis att nyansera bilden, fortsätter Kattis Ahlström.

Vilka frågor tror du kommer vara viktiga för de lokala mediehusen framåt?

– Att ha ett lokalt perspektivt har de mycket att vinna på, samtidigt finns det idag stora utmaningar i att hitta nya vägar och nya samarbetsformer man inte ägnat sig åt tidigare. De lokala mediehusen måste förhålla sig till aktörer som Google och Facebook, som har en annan slags relation till sin publik och annonsörer. Möjligen handlar det om att hitta gränsöverskridande samarbeten.

Vilken känsla hoppas du att gästerna ska gå hem med efter galan?

– Framför allt hoppas jag att de ska vara inspirerade av bra diskussioner som satt igång nya tankar. Det gäller ju för de lokala aktörerna att inte klappa ihop, utan att vara öppen för att hitta nya vägar tillsammans med annonsörerna för att kunna upprätthålla en bra journalistik.

Här är alla som är nominerade i Årets lokala mediehus.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.