söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Karin Stjärne ny vd på Endemol Shine Nordics

Publicerad: 26 januari 2017, 09:16
Uppdaterad: 30 januari 2017, 13:48

UPPDATERAD. MTG meddelade programdirektören Karin Stjärnes avgång på morgonen – nu är hennes nästa jobb offentligt.

Ämnen i artikeln:

EndemolMTG

VE

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se


På torsdagesmorgonen berättade Dagens Media att MTG:s programdirektör Karin Stjärne valt att sluta. Nu är nästa anhalt klar: CEO på Endemol Shine Nordics.

I slutet av november lämnade Bertil Rosenlund vd-posten på Endemol Shine Nordics.

Karin Stjärne tillträder i april. Stjärne kommer att ansvara för gruppens strategier, utveckling, försäljning och produktion vid våra verksamheter i Danmark, Finland, Sverige och Norge.

– Karin har en bred och djup kunskap om den nordiska content-branschen, en omfattande internationell erfarenhet och en förståelse för de behov, utmaningar och den utveckling som uppdragsgivarna kräver. Vi ser mycket fram mot att få arbeta tillsamman med Karin och samtidigt få del av hennes entusiasm för vår företagsgrupp, säger Marcus Wolter, Chairman, Northern Europe, Endemol Shine Group i ett pressmeddelande.

– Jag har länge beundrat den variation och de fantastiska produktionsbolag med alla duktiga producenter som ryms under paraplyet Endemol Shine Nordics. Förmågan att generera både egenutvecklade unika program såväl som att förvalta många av världens största programformat från Endemol Shine Group för den nordiska marknaden är imponerande. Jag ser mycket fram mot att få arbeta med mina nya kollegor, tillägger Karin Stjärne.

Endemol Shine Nordics är Nordens största tv- och filmproducent med produktionsbolag och produktionsfaciliteter i Danmark, Finland, Sverige och Norge. Bland företagen märks Meter Television, STO-CPH Produktion, Mag 5 Content, Filmlance International, Metronome Rental (Sverige), Metronome Productions, Studios (Danmark), Rubicon TV, Metronome Spartacus (Norge) och Endemol Shine Finland.

Bland produktioner som visas på svenska kanaler märks den internationella succén Bron som just nu producerar nästa säsong. Emmy-belönade Allt för Sverige, Gladiatorerna, Mästarnas Mästare, Veckans Brott, Bygglov, Lyxfällan, Änligen hemma, Svenska Hollywoodfruar, Springfloden, Morden i Sandhamn, Sveriges Mästerkock, Hela Sverige bakar, Moraeus med mera, Stjärnorna på slottet och Beck-filmerna.

Rättelse: I en tidigare version av artikel med rubriken "Stjärne går till förlusttyngt mediebolag" framgick felaktiga uppgifter om bolagets ekonomi. Siffrorna lutade sig mot Endemol Nordics som är det bolag som tagit kostnader för stängning av Endemolbolagen i samband med sammanslagning endemol/shine.

Endemol Shine Nordics har en omsättning på 1,3 miljarder och en operativ vinstmarginal på cirka 6 procent.

– Endemol Shine Nordics är ett välmående bolag som jag nu har valt att lämna och jag önskar Karin och gruppen av bolag fortsatta framgångar på en tuff marknad, skriver Bertil Rosenlund i ett mejl till Dagens Media.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev