Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Karin Pettersson slutar som politisk chefredaktör

Publicerad: 22 januari 2018, 10:46
Uppdaterad: 22 januari 2018, 10:46

Byter Aftonbladet mot ny roll inom Schibsted: "Jag har älskat varje dag".


Ämnen i artikeln:

SchibstedAftonbladet

Karin Pettersson har varit politisk chefredaktör på Aftonbladet i närmare tio år.

– Jag har älskat varje dag på Aftonbladet. Förra året fick jag chansen att fördjupa mina kunskaper om journalistik och teknik. Nu är det dags att omsätta de kunskaperna på ett nytt sätt, säger hon i ett pressmeddelande.

När hon nu lämnar jobbet på tidningen gör hon det för en ny roll inom ägarkoncernen Schibsted. Hennes nya roll blir director of public policy, där hon bland annat kommer att jobba med strategiska frågor för Schibsted.

– Utvecklingen av medielandskapet är en av de viktigaste samhällsförändringarna i vår tid. Att förstå hur bolag som Schibsted ska förhålla sig till detta är en ödesfråga både för journalistiken, demokratin och vår affär.

Raoul Grünthal, vd Schibsted Media:

– Att förstå den roll ett bolag som Schibsted spelar i samhällsutvecklingen blir allt viktigare och är avgörande för koncernens strategi och affär framåt. Rekryteringen av Karin Pettersson till denna tjänst innebär en offensiv satsning och att vi får en toppkraft som kan driva det här arbetet, säger han i en kommentar.

Karin Pettersson tillträder den nya rollen den 15 februari. Samtidigt lämnar hon också jobbat som politisk chefredaktör för Aftonbladet, som nu har inlett sökandet efter hennes ersättare. 

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SchibstedAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.