söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Journalisternas skarpa kritik mot Donald Trump

Publicerad: 18 januari 2017, 13:44
Uppdaterad: 18 januari 2017, 15:24

Amerikanska presskåren enas mot Donald Trump. Foto: Flickr

Vita husets presskår går samman mot Donald Trump och riktar stark kritik i ett öppet brev.

Ämnen i artikeln:

Donald Trump

HF


Vita husets presskår går samman mot Donald Trump med anledning av att han i dagarna ska installera sig i Vita Huset.

I öppet brev signerat den amerikanska journalistorganisationen US Press Corps förklarar organisationen hur de ser på relationen mellan Donald Trump och den amerikanska pressen.

Bakgrunden till brevet är att Donald Trump vid upprepade tillfällen förbjudit nyhetsorganisationer från att skriva om honom, hotat och hånat reportrar på Twitter och undvikit att svara på frågor från journalister.

Så sen som i förra veckan väcktes stor uppmärksamhet kring Donald Trumps behandling av en CNN-reporter under en presskonferens. Samtidigt anklagade han CNN för att sprida falska nyheter.

Genom brevet vill journalistorganisationen klargöra sina spelregler.

– Det är, trots allt, vår sändningstid och kolumner som du försöker påverka. Vi – inte du – bestämmer hur vi bäst tjänar våra läsare, lyssnare och tittare. Så tänk på nedanstående som en bakgrund till vad du kan förvänta dig från oss under de kommande fyra åren.

De skriver bland annat att det är journalisterna som sätter reglerna för vad "off the record" innebär. Det är journalisterna som bestämmer hur mycket utrymme en intervjuperson ska ha och man kommer gå samman och arbeta tillsammans för att bevaka Vita huset.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev