Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Jonas Sjöstedt kommenterar inlägget om Kamprad

Publicerad: 30 januari 2018, 14:33
Uppdaterad: 30 januari 2018, 14:33

Inlägget på Ung Vänsters Facebooksida (till vänster) bemöttes av kritikstorm, där över femton tusen har kommenterat och över 3000 har delat inlägget.

Inlägget från Ung Vänster efter Ingvar Kamprads bortgång bemöttes av kritikstorm och Jonas Sjöstedt (V) kommenterar förbundets agerande: "När en person precis har gått bort, när de anhöriga sörjer, då tycker jag att man kan vänta med kritiken", säger Sjöstedt till TT


Ämnen i artikeln:

IkeaVänsterpartiet

I söndags kväll publicerade Ung Vänster ett Facebook-inlägg med anledning av att Ikeas grundare Ingvar Kamprad gått bort. Inlägget riktade kritik mot Kamprad och hur han byggt upp Ikea, där det bland annat stod att han "byggt sin förmögenhet på att utnyttja människor" och att "det är tid att arbetarna får tillbaka det han stulit från dem."

Inlägget bemöttes av kritikstorm, där över femton tusen har kommenterat och över 3000 har delat inlägget på Facebook. Inlägget har även tagits upp av medier i Sverige.

Bland kommentarerna:

"Riktigt smaklöst uttalande! En av Sveriges framgångsrikaste entreprenör går ur tiden och hur kan man då nedlåta sig att göra detta inlägg! Sorgligt!!!"

"Jag är supervänster men detta är smaklöst. Inte alls bra."

"Helt oavsett politisk tillhörighet; det här var riktigt respektlöst och osmakligt."

Ungdomsförbundet släppte ett pressmeddelande igår där man ber om ursäkt, men också bland annat skriver:  "Vi vill se en jämlik ekonomisk politik och uppmärksamma alla arbetare som byggt Ikea."

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt (V) kritiserar Ung Vänsters agerande och tycker att det kom för tidigt. Gällande kommentaren att "det är tid att arbetarna får tillbaka det han stulit från dem," ville Sjöstedt inte svara på om han delar ungomdsförbundets synpunkt, men han tyckte att den fördes fram vid fel tillfälle, skriver Dagens Indurstri genom TT.

– Nu när en människa precis gått bort så är det inte läge för den diskussionen. Jag tycker att man ska stilla sig lite med den, säger Jonas Sjöstedt till TT.

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

IkeaVänsterpartiet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.