Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Jonas Lundh ny vd på Metro

Publicerad: 3 april 2018, 12:53
Uppdaterad: 3 april 2018, 13:09

Jonas Lundh är ny vd på Metro Nordic Sweden.

Jonas Lundh tar över vd-rollen på Metro Nordic Sweden efter Mikael König: "Jag ser min främsta uppgift som att bistå mina kollegor där det behövs och se till att de får lägga sin energi där de skapar mest värde" , säger den nya vd:n till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

Metro

Jonas Lundh har arbetat på Metro under nästan tio år och kommer närmast från rollen som vice president för Metro Nordic Sweden. Nu står det klart att han blir ny vd för Metro Nordic Sweden och Metro Tidnings AB, en roll som Mikael König tidigare har haft. 

– Jag är peppad. Jag har har jobbat på Metro sedan 2010 och känner verksamheten väl. Vi är, som vi redan pratat mycket om, ett bolag som ställer om verksamheten från papperstidning till att bli ett digitalt mediehus. Jag ser fram emot att vara en del i teamet som genomför förändringarna, säger Jonas Lundh till Dagens Media.

Hur kommer ditt arbete se ut?

– Jag är på många sätt en administratör och organisatör. Jag ser min främsta uppgift som att bistå mina kollegor där det behövs och se till att de får lägga sin energi där de skapar mest värde.

– Ett konkret exempel är vår publisher Thomas Eriksson som har det övergripande ansvaret för alla innehållsprodukter – min uppgift är att se till att han får stöd av bolagens övriga funktioner. Min vardag kommer inte skilja sig mycket mot hur det har varit det senaste året, säger Jonas Lundh.

Den tidigare vd:n Mikael König fortsätter i rollen som koncernchef för Metro Media House.  

– Det är helt naturligt. Jonas har varit länge på Metro, och kan en stor del av Metros olika verksamheter. Han har framför allt den kompetens kring tidningsmakeri som krävs, säger Mikael König till Dagens Media.

Sedan tidigare har också Thomas Eriksson, tidigare digital chef på Egmont Publishing, utsets till ny publisher på Metro. Det efter att chefredaktören Staffan Erfors lämnat sin roll med omedelbar verkan.

Dagens Media har tidigare skrivit om ett växande missnöje bland de anställda på mediehuset. Och att bland annat flera chefer har sagt upp sig.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.