söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Johanna Öberg till News55:s styrelse

Publicerad: 25 april 2017, 12:03
Uppdaterad: 25 april 2017, 13:44

Den tidigare Stampen-vd:n har fått ett nytt styrelseuppdrag.


Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se


Med sikte mot börsen har seniorsajten News55, som vänder sig till en publik över 55 år, valt att utöka sin styrelse. En av de nya styrelsemedlemmarna är Johanna Öberg, som i mitten av februari meddelade att hon valt att sluta som vd för Stampen Media.

Hon kommer på den nya styrelseposten att få sällskap av den förra kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth, samt Tobias Fagerlund, vd på SpiffX, som valts till ny styrelseordförande.

– Ända sedan dag ett har vi fått fantastisk respons från våra läsare på sajten. Det är otroligt kul att den responsen följer med när vi nu satsar fullt ut på våra mässor. Nu när vi växer känns det naturligt att stärka upp vår styrelse och det är väldigt kul att två så seniora namn har valt att vara med, säger Artur Ringart, medgrundare av News55, i ett pressmeddelande.

News55 förvärvade förra året mässarrangören Seniorevent, vilket sägs ligga bakom den starka tillväxten. Resultatet för 2016 landade på 3,8 miljoner kronor back innan avskrivningar, med en omsättning på 4,5 miljoner kronor. Målsättningen är att flerdubbla omsättningen under 2017. News55 förbereder även för en eventuell marknadsnotering under året.

– Det stämmer att vi har dragit igång den processen eftersom vi bedömer att det finns ett stort publikt intresse kring vår verksamhet och för att vi ser stora möjligheter att fortsätta vår snabba tillväxt och verkligen etablera oss som en aktör att räkna med på den svenska mediakartan. Vi vill bland annat ge fler möjligheten att ta del av vår framtidstro och samtidigt erbjuda våra investerare de möjligheter en publikt handlad aktie ger, kommenterar bolagets vd och medgrundare Fredrik Lundberg.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev