onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Johan Såthe tar över Realtid.se

Publicerad: 29 augusti 2018, 12:36
Uppdaterad: 29 augusti 2018, 13:26

Resumés tidigare chefredaktör går till Realtid.se: "Ett nischat branschmedia med en mycket intressant position och stor potential", säger Johan Såthe om nyhetssajten som han ska överta ansvaret för.

Ämnen i artikeln:

Realtid.se

JN

Janne Naess

janne.naess@dagensmedia.se


Johan Såthe blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för den av Realtid Media AB ägda affärssajten Realtid.se.

– Jag ser fram mot att arbeta tillsammans med Realtids redaktion och ledning för att tillsammans utveckla sajtens journalistik och affär, kommenterar Johan Såthe.

Vd Jonas Wiwen-Nilsson ser värvningen av Johan Såthe som ett avgörande steg i strävan att göra Realtid.se till den ledande dagliga publikationen för finansbranschen.

– Johans senaste befattning var som chefredaktör för Resumé, Nordens största tidning för medie- och kommunikationsbranschen och han var innan dess redaktör på Affärsvärlden. Johan har således en gedigen erfarenhet från branschmedia samt en för oss relevant erfarenhet av produktutveckling av betaltjänster, nyhetsbrev och event, kommenterar han.

Han fortsätter:

– Det känns bra att en skicklig yrkesman äntligen tar över det redaktionella ansvaret för sajten.

Realtid, som ägs delvis av Custos, befann sig i ett rejält blåsväder våren 2017, då Custos hotade att stämma Realtid samt krävde vd:n Jonas Wiven-Nilssons avgång. Custos, med Christian Ager -Hansen i spetsen, anklagade Jonas Wiwen-Nilsson för brott mot aktiebolagslagen, och för att ha försökt ändra i bolagsordningen. Detta tillbakavisades emellertid av Jonas Wiwen-Nilsson.

Realtids dåvarande chefredaktör Staffan Erfors lämnade i samma veva Realtid.se för Metro, som just köpts av Custos. Det gjorde även redaktionschefen Henrik Ek, vd-assistenten Isabel Samolov och cd:n John Bark.

Den nya chefredaktören, Johan Såthe, har arbetat som journalist och redaktör sedan början av 90-talet. Närmast kommer han från tjänsten som chefredaktör och ansvarig utgivare för mediebranschtidningen Resumé.

– Realtid.se har som ett nischat branschmedia med fokus på kvalitativ journalistik för finansbranschen och dess aktörer en unik och mycket intressant position med stor potential, säger Johan Såthe, som tillträdde tjänsten som chefredaktör och ansvarig utgivare för Realtid.se onsdagen den 22 augusti.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev