tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Johan Hansson är Stampen Medias ny vd

Publicerad: 22 februari 2017, 11:39
Uppdaterad: 22 februari 2017, 12:45

Johan Hansson blir Stampen Medias nya vd. I samband med vd-skiftet slutar Göteborgs-Postens chefredaktör Cecilia Krönlein.

Ämnen i artikeln:

Stampen

HF

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Förra veckan meddelade Stampen Medias tidigare vd, J ohanna Öberg lämnar sitt uppdrag.

Johan Hansson kommer senast från rollen som vice vd och Amerika-ansvarig på mjukvarubolaget Roxen som utvecklar webbaserade publiceringssystem.

Han flyttar från New York till Göteborg för uppdraget som han han tillträder den 7 mars. Tidigare har Johan Hansson även varit vd för Metro i Hong Kong och New York och rådgivare till bland annat The New York Observer, 365 Media och The New York Times.

– Jag är glad att kunna presentera Johan som ny vd för medieverksamheten, han har lång erfarenhet av media med många framgångar bakom sig och ett stort driv med många idéer framåt. Utöver sin internationella medieerfarenhet är han född och uppvuxen i Bohuslän och Halland och kan varenda kobbe på västkusten, det tror jag är viktigt för den resa vi ska göra, säger Martin Alsander koncernchef på Stampen, i ett pressmeddelande.

Johan Hansson kommenterar sitt nya uppdrag:

– Det här är ett drömjobb för mig som älskar både västkusten och lokalmedia. Jag vill fortsätta den moderniseringsresa som medieverksamheten är inne i med fokus på sunda affärer och lokal kvalitetsjournalistik, säger han.

I samband med vd-skiftet har Göteborgs-Postens chefredaktör Cecilia Krönlein aviserat att det är naturligt för henne att växla över när det kommer nytt ledarskap för affärsområdet.

Istället har Stampens Local Medias styrelse utsett Christofer Ahlqvist till tillförordnad chefredaktör. Han har varit nyhetschef på tidningen i snart två år.

– Christofer är en stark publicist med lokal förankring så det är naturligt att han tar över stafettpinnen över Västsveriges största tidning. Han kommer stå för ett modernt ledarskap i en tid då vi tar ytterligare steg för att modernisera GP, säger Martin Alsander, i en kommentar.

– Cecilia har varit GP trogen i större delen av sitt professionella liv och har gjort enorma insatser i alla sina roller, inte minst som chefredaktör. Med lokal journalistik som utgångspunkt har hon både förvaltat tidningen och varit med och lagt grunden för vår digitala strategi, avslutar Martin Alsander.

Cecilia Krönlein:

– Det är spännande med Johan som ny vd och att han tar vid den resa som bara börjat. Det blir något av en nystart för våra tidningar och i den tycker jag att det är naturligt för mig att lämna plats för nästa generation, säger Cecilia Krönlein.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev