Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Jimmy Durmaz ställningstagande blev en världsnyhet

Publicerad: 26 juni 2018, 09:21
Uppdaterad: 26 juni 2018, 10:39

Bild 1/2  Innan söndagens träningspass samlades hela svenska landslaget framför en mediekår för att ta ställning mot rasism och backa Durmaz. Bild: Skärmdump från The Guardian Football

Svenska landslagsspelaren Jimmy Durmaz starka ställningstagande mot rasism har uppmärksammats världen över.


Ämnen i artikeln:

MeltwaterFotbolls-VM

Få har nog missat det rasistiska hat som svenska landslagsspelaren Jimmy Durmaz fick ta emot i sociala medier efter att ha orsakat frisparken som ledde till tyskarnas segermål i matchen i lördags 23 juni.

Kort efter hatstormen kom dock en kraftig motreaktion från människor som valde att stötta Jimmy Durmaz och sociala medier överröstes istället av kärleksbudskap.

Innan söndagens träningspass samlades hela svenska landslaget framför en mediekår för att ta ställning mot rasism och backa Durmaz. Det starka ställningstagandet ser nu ut att ha blivit en världsnyhet.

Omvärldsbevakningsföretaget Meltwater har gjort en undersökning på Jimmy Durmaz som sträcker sig mellan 23 – 25 juni för att mäta antalet inlägg i redaktionella och sociala medier som behandlar ämnet.

Mellan dessa datum har Jimmy Durmaz omnämnts 682 gånger i svenska medier och 3 206 gånger i internationella.

De länder som har skrivit mest om Jimmy Durmaz efter Sverige är USA, Tyskland, Frankrike, Turkiet och Mexiko.

I ordmolnen nedan framkommer de ord som förekommer mest i samband med Jimmy Durmaz i redaktionella medier i Sverige och internationellt.

Även i sociala medier har det pratats flitigt om Jimmy Durmaz, då folk från hela världen slutit upp bakom honom efter påhoppen.

Mellan den 23 – 25 juni har det gjorts 2 101 inlägg i sociala medier i Sverige som rör Durmaz. Internationellt är siffran på 11 139 stycken. I bildspelet ovan kan du se de sociala medier-inlägg som väckt mest engagemang kring Durmaz i Sverige.

I ordmolnet nedan framkommer de ord som förekommer mest i samband med Jimmy Durmaz i sociala medier i Sverige och internationellt.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MeltwaterFotbolls-VM

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev