måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Jennifer Wegerup får nytt uppdrag

Publicerad: 18 september 2017, 13:16
Uppdaterad: 18 september 2017, 13:28

Lämnade journalistiken för politiken. Väl tillbaka värvas Jennifer Wegerup som krönikör till Årets Eldsjäl.

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


I början av året lämnade Jennifer Wegerup Aftonbladet efter 14 år och bara dagar senare stod det klart att hennes nästa jobb blev inom politiken, på Moderaternas kommunikationsavdelning.

Efter bara fyra månader lämnade hon det jobbet. Och nu står det klart att hon blir ny krönikör hos föreningslivets spelbolag, Folkspel.

– Under alla mina år som utsänd med uppdrag att bevaka toppidrotten har jag sett mycket av avigsidorna, en miljardindustri där pengar betyder för mycket. En liten del går till välgörenhetsprojekt, men det mesta går till fantasilöner och vinster. Så är det inte med Folkspel, här investeras pengarna i vårt svenska föreningsliv och man arbetar för att uppmärksamma det, med fina projekt som Årets Eldsjäl, säger hon i ett pressmeddelande.

Jennifer Wegerup har jobbat runt om i Europa i över 23 år och är i Sverige känd som sportkrönikor, författare och journalist. Genom familjen har hon engagerat sig i svenskt föreningsliv.

– Människor med olika bakgrund, liv och värderingar kan förenas i idrotten. Föreningslivet är också oerhört viktigt för folkhälsan, i farligt stillasittande tider. Vårt ideella föreningsliv gör att alla kan ha råd att idrotta och få en meningsfull fritid, säger hon.

Hennes första krönika för Årets Eldsjäl publicerades idag.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev