Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Jennifer Wegerup blir krönikör på Expressen

Publicerad: 13 december 2017, 10:24
Uppdaterad: 15 februari 2018, 08:00

Foto: Anna-Karin Nilsson

Journalisten Jennifer Wegerup återvänder till tidningen som krönikör efter 14 år.


Ämnen i artikeln:

ExpressenAftonbladet

Jennifer Wegerup arbetade på Expressen mellan åren 1994 till 2003. En tidning hon nu återvänder till, något som Resumé var första med att berätta om.

Hennes roll blir i första han som krönikör på tidningen. 

– Det känns lite som att komma hem, en cirkel som sluts, säger Jennifer Wegerup i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Utmaningen ligger i att skriva på ett personligt sätt. Att nå fram till folk mitt i det stora brus som finns, genom min penna. Jag vill skriva om allt från stora nyhetshändelser och sport till döden, passion, barn, livet. Jag ser fram emot att få skriva mer på svenska igen också.

Jennifer Wegerup är även korrespondent i Norden för den italienska tidning Gazzetta dello Sport. 

– Rekryteringen är en del av vår långsiktiga satsning på att erbjuda starka röster som berör och har hög stilistisk förmåga. (...) Mer detaljer kring Jennifer vill jag ej gå in på eftersom vi inte tänkt offentliggöra detta nu. Men eftersom ni redan avslöjat det kan jag säga att vi är glada att hon som kolumnist återvänder till Expressen där hon i många år bland annat var Londonkorrespondent innan sin sejour på Sportbladet, säger Expressens redaktionschef Magnus Alselind till Resumé

Hon har arbetat på Aftonbladet i 14 år. Men i början på året lämnade Jennifer Wegerup Aftonbladet och bara dagar senare stod det klart att hennes nästa jobb blev inom politiken, på Moderaternas kommunikationsavdelning.

Det blev en kort sejour inom partiet. Efter bara fyra månader lämnade hon jobbet, och det stod klart att hon blev ny krönikör hos föreningslivets spelbolag, Folkspel.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.