Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Jätteaffären: T-Mobile köper upp Sprint

Publicerad: 30 April 2018, 06:00
Uppdaterad: 30 April 2018, 06:54

T-Mobiles vd John Legere menar att affären kommer gynna konsumenterna. Foto: Wikimedia Commons

Telekombolaget T-Mobile köper Sprint – får tillsammans 127 miljoner kunder.


Ämnen i artikeln:

AT T

T-Mobile US har gått med på att köpa upp telekombolaget Sprint för 26 miljarder dollar, det rapporterar ett flertalet medier, däribland Adage.

Det gemensamma bolaget får namnet T-Mobile och värderas till 146 miljarder dollar, inkluderat skulder. Totalt får de två bolagen tillsammans 127 miljoner kunder.

Varken T-Mobile eller Sprints vd har gjort några uttalanden om hur marknadsföringen ska se ut framöver. T-Mobile rapporterade att de lade 1,8 miljarder dollar på marknadsföring under 2017 medan Sprint lade 1,1 miljarder dollar förra året.

För att jätteaffären ska gå igenom krävs dock ett godkännande från tillsynsmyndigheter i USA, fram tills dess kommer de båda företagen att fortsätta driva sina verksamheter precis som förut. Under början av 2019 förväntar sig företagen få klarttecken om affären. De båda bolagen har dock avviserat en sammanslagning två gånger tidigare utan att det har gått i lås.

Om affären går igenom kommer den amerikanska trådlösa marknaden domineras av tre aktörer: T-Mobile, Verizon och AT&T. John Leger, vd för T-Mobile menar att en sammanslagning av T-Mobile och Sprint kommer att gynna konsumenterna.

På Twitter har bolagen publicerat en tweet med ett tillhörande videoklipp där företagens chefer beskriver hur lyckad affären kommer att bli:

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

AT T

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.