"Jag skulle vilja se Magdalena Andersson i DJ-battle"

2017-03-17 13:00  
Foto av Philip Botström: Simon Röder / Pressbild

SSU:s ordförande Philip Botström var med i regeringens vinnande lag i DJ-battle förra sommaren. Här är hans önskemål inför årets battle, och hans bästa råd till de politiker som ska upp på scen.

Idag klockan 11.00 släpptes biljetterna till Dagens Medias DJ-battle som äger rum under Almedalsveckan i Visby.

Någon som vet vad det krävs för att vinna är Philip Botström, SSU:s ordförande, som tävlade i regeringens lag förra sommaren. Här är hans råd till de politiker som ska upp på scen i år:

– Jag tror verkligen att det viktigaste är att involvera publiken, att se till att få med sig dem i hela numret och uppträdandet. Dessutom att utmana folks förväntningar både musikaliskt och på scenen, det brukar uppskattas både på scenen och i snacket efteråt. Första låten är också viktig eftersom att den sätter stämningen för resten av numret, men även ett riktigt maffigt avslut.

Vad är bäst med DJ-battle?

– Det är nog det här att få med sig hela publiken som är det roligaste. Den är inte en tyst kritikerkår som bara står och inspekterar – stämningen blir otroligt skön på hela Kallis.

Hur gick det till när ni satte er låtlista?

– Att välja låtar är verkligen en historia för sig, det var förhandlingar och diskussioner. SSU vill ju alltid gå lite längre och vara lite kaxigare än regeringen och ville därför ösa på med lite mer tuffa och utmanande låtar. SSU och Grön ungdom bildade lite pakt gentemot regeringen. Fast några konflikter skulle jag inte säga uppstod.

Vilka skulle du vilja se på scen i sommar?

– Jag skulle tycka att det var skitkul med finansminister Magdalena Andersson, hon kommer ju faktiskt vara regeringens främsta företrädare på plats. Det skulle vara fantastiskt om hon levererar det mest omtalade Almedalstalet, men även det grymmaste framträdandet under DJ-battle.

Vad tycker du att DJ-battle tillför som event till Almedalsveckan?

– För mig som politiker är ju Almedalsveckan inte så mycket mingel och rosé, utan mest springande mellan olika debatter och tv-framträdanden. På så vis är det egentligen en ganska slitsam vecka för politikerna. DJ-battle blir en form av avbrott och en kväll där vi som håller på med partipolitik får chans att slappna av lite och dela känslan som präglar Almedalsveckan för många av de övriga besökarna.

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt