Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Isabel Boltenstern om MTG-chefen: "Jag kan inte vara tyst längre"

Publicerad: 13 november 2017, 08:34
Uppdaterad: 13 november 2017, 08:50

Tv-profilen Isabel Boltenstern kritisk efter beslutet att låta MTG-chefen stanna.


SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


Den högt uppsatta chefen på MTG, som anklagats för att ha satt i system att kränka och utöva maktmissbruk mot medarbetare, fick efter internutredning behålla sin position.

Ett beslut som nu kritiseras av tv-profilen Isabel Boltenstern.

"Ni som följt mig de senaste åren vet att jag pratat om utmattning, härskartekniker och dåligt ledarskap. Allt bottnar i hur jag blev behandlad av den chef som nu får stanna på sin post. Den psykiska misshandel han utsatte mig (och andra) för förklaras nu som "dåligt placerad humor". Jag kan inte vara tyst längre", skriver hon på sin blogg.

Isabel Boltenstern arbetade själv på den utpekade chefens redaktion mellan åren 2013–2015.

"Chefen hånade öppet medarbetare på redaktionen och förnedrade oss inför varandra. Han kunde under redaktionsmöten lyfta fram något från en sändning som han inte gillade för att sedan skälla ut den ansvarige personen, framför alla andra, med en äcklad blick. Han valde ofta ut "lätta offer" som han attackerade inför andra, och ingen vågade säga emot eftersom risken då fanns att själv hamna i skottgluggen".

Enligt uppgifter till Dagens Nyheter ska företagskulturen på en viss avdelning på MTG ha varit sexistisk, kvinnofientlig och kränkande. Samtidigt vittnade tidningens källor om mobbning, personpåhopp och en utbredd tystnadskultur.

Under utredningen, vilken inleddes till följd av anklagelserna mot MTG-chefen, ska avdelningen i dag inte präglas av ett kränkande arbetsklimat eller ett dåligt ledarskap.

– Nu fortsätter vårt arbete med att utveckla MTG som bolag och arbetsplats. Jag har förtroende för att chefen för avdelningen kan fortsätta leda verksamheten och bidra till att MTG är en ansvarsfull och inkluderande arbetsgivare, där alla medarbetare känner sig respekterade, sade Anders Jensen, vd för MTG Nordic Entertainment, i ett pressmeddelande i förra veckan.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev