Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Ingvar Oldsberg tvingas bort av TV4

Publicerad: 8 december 2017, 14:35
Uppdaterad: 8 december 2017, 14:43

Ingvar Oldsberg tvingas lämna "Bingolotto". Foto: Wikimedia

Programledaren Ingvar Oldsberg får lämna sitt uppdrag på TV4:s "Bingolotto" efter att en internutredning visat på allvarliga arbetsmiljöproblem.


Ämnen i artikeln:

Ingvar OldsbergBingolotto

Produktionsbolaget Warner har på uppdrag från TV4 gjort en intern utredning där de granskat arbetsmiljön på "Bingolotto".

Nu visar utredningen att programmet haft allvarliga arbetsmiljöproblem och den folkkära programledaren Ingvar Oldsberg tvingas med omedelbar verkan att lämna sin roll som programledare.

I en intervju till Expressen säger han:

– Det är inga sexuella trakasserier eller så. Det kan vi vara säkra på. Det kanske kan vara om jag har styrt och dikterat, vilket man gör som programledare.

TV4 står bakom beslutet, men kan inte kommentera vilka exakta problem som ligger till grund för att Ingvar Oldsberg nu tvingas lämna sitt uppdrag.

– Det här är tråkigt, men vi står helt bakom beslutet. Situationen som beskrivs i produktionsbolagets utredning är allvarlig, men vi kan inte kommentera mer än så, säger Åsa Barsness, kommunikations- och HR-direktör på Bonnier Broadcasting och TV4, till Expressen.

Agneta Sjödin och Lotta Engberg kommer ta över Bingolotto och vikariera under 10:e och 17:e december.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

Ingvar OldsbergBingolotto

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev