Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Inget nytt avtal i sikte – "leker kurragömma"

Publicerad: 31 augusti 2017, 11:36
Uppdaterad: 31 augusti 2017, 14:34

UPPDATERAD. Parterna är, med bara timmar kvar till deadline, ännu inte överens om ett nytt avtal.


Ämnen i artikeln:

Discovery NetworksCom hem

I natt löper det nuvarande avtalet mellan Com Hem/Boxer och Discovery Networks ut. Efter förhandlingarna under förmiddagen ser inte heller ett avtal ut att vara inom sikte, enligt Disovery Networks.

– Just nu lägger Com Hem/Boxer stor energi på att leka kurragömma med sina kunder. Och signalerna vi får är att de egentligen inte vill förhandla med oss, så det ser sorgligt nog ut som att inget nytt avtal är i sikte, säger Henriette Zeuchner, vd för Discovery Networks Sweden, i ett uttalande.

Dagens Media rapporterade under gårdagen om hur avtalet egentligen skulle ha löpt ut i december, men att Com Hem ska ha bett om den förlängning som nu är på väg att löpa ut. Enligt Com Hem handlar konflikten om att Discovery "vill ha mer betalt för innehåll som färre tittar på", som presschefen Fredrik Hallstan uttrycker det.

Henriette Zeuchner:

– Den ökning som vi ber Com Hem/Boxer om motsvarar priset på en kopp kaffe per hushåll och år.

– Jag vet inte var Hennrietta köper sitt kaffe, men det är en extremt dyr kaffekopp. Det är tydligt att det här är en strategi från Discovery och att de återanvänder sina argument i alla konflikter som de har med operatörer, replikerar Com Hems presschef Fredrik Hallstan och påpekar att metaforer om kaffekoppen är något som Discovery använt i tidigare konflikter.

Förhandlingarna ska enligt Com Hem ha inletts runt 11.30 idag och uppges ännu pågå. Fredrik Hallstan vill inte ge någon kommentar innan mötets slut, men poängterar att parterna står långt ifrån varandra.

Det som bland annat förhandlats under dagen är ett avtal som Com Hem enligt uppgift ska ha presenterat igår. Om parterna kan enas i förhandlingen kommer det innebära att avtalet förlängs till på måndag. Lyckas parterna däremot inte komma överens riskerar Com Hem/Boxer-kunder att bli utan Kanal 5 och Eurosport, och därmed missa Sveriges VM-kvalmatch mot Vitryssland nu på söndag.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Discovery NetworksCom hem

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.