Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag04.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Ingen nazistdemonstration vid Bokmässan

Publicerad: 25 September 2017, 11:16
Uppdaterad: 25 September 2017, 11:16

Färdvägen för Nordiska motståndsrörelsens demonstration kortas.


Ämnen i artikeln:

Bokmässan

Nordiska motståndsrörelsen har tidigare fått tillstånd från polisen att genomföra en demonstration i Göteborg i samband med Bokmässan. Demonstrationen skulle börja precis utanför mässhallen och sluta vid Gustav Adolfs torg.

Men efter överklaganden från både Svenska Mässan och judiska församlingen kortas nu färdvägen, beslutar förvaltningsrätten enligt SVT Nyheter.

Starten kommer inte längre att ske utanför Bokmässan, utan flyttas cirka 300 meter norrut. Dessutom får organisationen inte tillstånd att marschera hela vägen till Gustaf Adolfs torg. Slutet blir istället vid västra sidan av Gamla Ullevi.

– Vi väger in en rad olika omständigheter, dels att det är Bokmässan med många besökare, dels att det firas Jom Kippur i synagogan. Det är väldigt många människor som uppehåller sig i centrala Göteborg den här dagen, inte minst med förväntade motdemonstrationer. De faktorerna sammanvägda gör att vi med hänsyn till ordning och säkerhet tar det här beslutet, säger lagman Anders Hagsgård, vid förvaltningsrätten till SVT Nyheter.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bokmässan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.