Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

"Hoppas att det blir Youtubers och influencers år"

Publicerad: 27 december 2017, 14:57
Uppdaterad: 27 december 2017, 14:57

JULFRÅGAN. Journalisten Emanuel Karlsten blickar tillbaka på 2017 och förutspår 2018: "Aldrig någonsin har en digital gräsrotsrörelse haft så djupgående konsekvenser i samhället".


Ämnen i artikeln:

Emanuel Karlstenmetoo

Vilken var den största branschhändelsen 2017?

– Tveklöst #metoo. Aldrig någonsin har en digital gräsrotsrörelse haft så djupgående konsekvenser i samhället. Dessutom har det satt medieskiftet i blixtbelysning, både i fråga om makt och pressetik.

Vad är ditt nyårslöfte?

– Dålig på sådana, men det kommer säkert ha att göra med att bli bättre pappa. Jag kommer fortsätta vara pappaledig på, i princip, heltid fram till maj.

Om du ska sia om 2018 – vad kommer definiera nästa år?

– Jag hoppas att det blir Youtubers och influencers år. Med det menar jag inte innehållsmässigt, utan ekonomiskt. Skulle ekonomin på riktigt skifta över hit kommer vi få se en helt annan kvalitet och kreativitet ta plats. Det här innebär ju också att ännu mindre pengar kommer finnas kvar till traditionella medier, vilket sannolikt kommer innebär att konflikten mellan premium-innehåll och gratis innehåll kommer att växa ännu mer. Med tanke på att det är valår kommer det säkert också innebära en upptrissad debatt om nätjättars ansvar för samhällsdebatten.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Emanuel Karlstenmetoo

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev