Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

HC Ejemyr är död

Publicerad: 19 December 2016, 14:37
Uppdaterad: 19 December 2016, 14:48

MTG-huset.

Foto: Janne Naess

Metro och TV3:s förre vd HC Ejemyr har gått ur tiden efter en längre tids sjukdom, skriver Resumé.


Ämnen i artikeln:

MetroMTGTV3

HC Ejemyr har gått bort vid 72 års ålder, skriver Resumé. Han har bland annat gjort sig känd för att tillsammans med Robert Braunerhielm, Monica Lindstedt och Pelle Anderson varit med och startat upp gratistidningen Metro.

Förutom att ha startat Metro blev han även senare Jan Stenbecks närmaste man. HC Ejemyr har både varit vd för TV3 och vice vd för MTG. 2000 pensionerade han sig från sin post på MTG. 

– Han hade hårda nypor, men såg till att få grejer gjorda. HC Ejemyr fick Metro att gå runt redan första året, vilket ansågs vara en stor bedrift för en nystartad tidning. Det mesta jag lärt mig om medier har jag lärt mig av honom, säger Robert Braunerhielm som var med och rekryterade HC Ejemyr till Metro då det begav sig, till Resumé.

HC Ejemyr föddes i Norrköping och hoppade som 14-åring av skolan. Senare flyttade han till Stockholm och fick jobb på DN:s tryckeri. Han visades sig vara talangfull och plockades upp som säljare för att senare bli marknadschef för hela Dagens Nyheter.

HC Ejemyr sörjs närmast av sin fru Eva Ejemyr, sina sex barn och tio barnbarn.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MetroMTGTV3

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.