"Härlig att man kan klä sig hur man vill"

2017-09-14 07:30  
Foto: Hampus Andersson/Vice

Vice reporter Ingrid Altino lyckades bli utsedd till en av de bäst klädda under Stockholms Fashion Week av Elle genom att klä sig så "fult som möjligt".

Vice-reporten Ingrid Altino ville ta reda på om det gick att bli street style-fotad under Stockholm Fashion Week i de "fulaste" kläderna hon kunde tänka sig.

– Vice har gjort liknande artiklar i andra länder där det gått bra, så när Fashion Week nalkades i Stockholm tänkte vi att det var värt att testa här med, säger hon till Dagens Media.

Hon begav sig till Stockholms Stadsmission för att köpa en ny outfit i "äkta fulsnygg-aura" som hon själv beskriver det i artikeln:

”Slutresultatet blev långärmad tröja, Nikeskor (sandaler?) med strumpor, bitchväska från 2003, kortärmad skjorta med tropiskt motiv, min gamla favoritaccessoar kedja i byxlinningen, urtvättat rosa hår och för korta byxor – allt uppburet med en tveksam hållning”.

Några dagar därefter gjorde Ingrid Altino upptäckten: Elle hade utsett henne till av av de bäst klädda under modeveckan.

– Jag blev superglad! Det var ju ett drömscenario, jag hoppades ju för artikelns skull att jag skulle lyckas infiltrera modevärlden ordentligt, säger hon.

Vad har du fått för reaktioner?

– Nästa bara positiva, även från andra som var där, vilket är jättekul. Vissa har tyckt att det är dålig stil att kategorisera in kläder som "fula" men jag tycker bara att artikeln bevisar motsatsen – det finns ju uppenbarligen inga fula kläder. Allt kan räknas som mode till och med på Fashion Week och det tycker jag är fint i sig.

Elle:s digitala redaktör Lisa Arnell till Dagens Media:

– Förvånad blev jag kanske inte, Vice har ju gjort den där vinkeln i flera andra länder redan så det känns rimligt att den gjordes här också. Jag tyckte mest att det var lite härligt, att man – uppenbarligen – kan klä sig lite som man vill och ingen reflekterar så värst mycket över det, bär man upp det bara så funkar det oftast – och det är ju egentligen det stil handlar om. Det är befriande och fint i sig tycker jag. Hawaii-tryck och sandaler eller inte, jag kan ju tycka att Ingrid såg rätt cool ut haha…

Lisa Arnell betonar samtidigt att trend och stil är två helt olika saker:

– En stil kan vara cool utan att vara trendig, och tvärtom. Det viktigaste är ju ändå att man känner sig fin i det man har på sig. Smak är ju, som tur är, subjektivt. 

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt