tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Här vägrar Trump låta CNN ställa en fråga

Publicerad: 12 januari 2017, 07:45
Uppdaterad: 12 januari 2017, 07:54

Efter att ha anklagat bland annat CNN för att sprida falska uppgifter, vägrade Donald Trump att svara på en följfråga från CNN:s reporter Jim Acosta. Bild: Skärmdump från CNN

Donald Trump vägrade låta amerikanska CNN ställa frågor under gårdagens presskonferens. "Er organisation är fruktansvärd – var tyst", sade den tillträdande presidenten till tv-bolagets reporter.

Ämnen i artikeln:

CNNDonald TrumpBarack Obama

AT


Under dagen igår 11 december dominerades nyhetsflödet av avgående president Obamas avskedstal.

Under kvällen svensk tid höll Donald Trump sin första presskonferens sedan valet, och då var det istället den tillträdande presidentens behandling av CNN:s nyhetsreporter på plats som skapade rubriker.

Presskonferensen kom till stor del av handla om de läckta dokument som påstår att den ryska regimen ska ha tillgång till skadliga uppgifter om Trump – något som han själv avfärdar som lögner.

Trump passade under konferensen på att kritisera de medier som berättat om dokumenten, och menade bland annat att "det är en skandal att det har rapporterats".

Efter att ha anklagat bland annat CNN för att sprida falska uppgifter, vägrade han att svara på en följfråga från CNN:s reporter Jim Acosta.

– Eftersom att du har attackerat vår organisation, kan du ge oss en fråga? försökte Jim Acosta upprepande gånger, varpå Trump blankt vägrade.

Han kallade CNN "en fruktansvärt organisation", upprepade "ni sprider falska nyheter" och sade åt reportern att "vara tyst".

Se sekvensen här.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev