Här är Staffan Erfors nya jobb

2017-12-07 13:24  
Staffan Erfors klev på som chefredaktör för Metro i mars i år. Redan nu har han ett nytt jobb – som vd för ett bostadsmäklarbolag. Foto: Janne Naess

Metros tidigare chefredaktör Staffan Erfors blir vd och delägare i ett nytt bostadsmäklarbolag.

Tidigare idag stod det klart att Staffan Erfors lämnar sin roll som chefredaktör för Metro, som han tillträdde så sent som i mars i år. I pressmeddelandet framgick det att han slutar med omedelbar verkan. Dock framgick det inte vad som är bakgrunden till beslutet, bara att Staffan Erfors ska ägna sig åt egen verksamhet.

Nu visar det sig att det är inom mäklarbranschen som Staffan Erfors nya uppdrag ligger. Efter årsskiftet startar ett nytt bostadsmäklarföretag i Stockholm, som Staffan Erfors blir vd och delägare i.

Bolaget, vars namn inte framgår i pressmeddelandet, ska lansera en ny affärsmodell som "kommer vända upp och ner på marknaden till gagn både för säljare och köpare av bostäder".

– Mäklarbranschen i Sverige är i många avseenden trögrörlig, förlegad och omodern i en internationell jämförelse, så det här är en utmaning som jag ser framemot. Att just nu, i dessa tider av oro på bostadsmarknaden, få lansera ett mäklarföretag med en helt ny och unik affärsmodell känns väldigt spännande, säger Staffan Erfors i pressmeddelandet.

Enligt pressmeddelandet ska flera tunga namn inom fastighets- och mäklarbranschen stå bakom bolaget, både som finansiärer och aktiva partners.

– Redan i våras fick vi på Metro en första presentation av affärsmodellen och sedan dess har jag lärt känna upphovsmännen. Jag är i ett skede i livet där jag efter 25 år i medie­branschen ibland funderat på att göra annat. När jag nu fick möjligheten att både byta bransch och bli vd och delägare var det helt enkelt något jag inte kunde tacka nej till. Dessutom kan det mycket väl bli så att vi kommer samarbeta med Metro, fortsätter Staffan Erfors.

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt