Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Här är årets nomineringar till Tidskriftspriset 2016

Publicerad: 21 September 2016, 12:30
Uppdaterad: 29 September 2016, 11:54

De första nomineringarna till årets Tidskriftspris är klara.


Ämnen i artikeln:

KitTidskriftspriset

Både traditionella grävjournalister och innovativa digitala satsningar ryms bland den första omgången nominerade till Tidskriftspriset 2016.

Årets Journalist

Thomas Arnroth, KITÅsa Erlandsson, Svensk PolisMattias Göransson, Magasinet FilterAnn Lagerström, Modern Psykologi

Årets Digitala Tidskrift Fackpress

ChefHem & HyraJournalistenResumé

Årets Digitala Tidskrift Populärpress

Elle DecorationFridaKITPolitism

Nomineringstexter Årets Journalist

Thomas Arnroth, KITThomas är den gamla räven som anammat det nya, och som han gör det! Alltid berörande, alltid nyfiket och aldrig utan att glömma bort sin publik. En av Sveriges bästa stilister och historieberättare, oavsett om han uttrycker sig i skrift – eller i serieform.

Åsa Erlandsson, Svensk PolisÅsa Erlandsson ger med sina reportage en unik bild av Sveriges värsta skolattentat. Hon följer även polisen in i deras känsliga verksamhet och hon skildrar med ett rakt och kärnfullt språk samhällets olycksbarn på ett sätt som berör, väcker engagemang och sprider kunskap.

Mattias Göransson, Magasinet FilterFör att han – i ett väldokumenterat och välskrivet reportage – metodiskt avslöjar hur försvar och medier tecknar en bild av Ryssland som den lede fi. Mattias Göransson vill kasta nytt ljus över en krigisk samhällsdebatt.

Ann Lagerström, Modern PsykologiMed djup kunskap och känsla, har Ann Lagerström mött personer som med personlig erfarenhet har format vår psykologiska kunskap. Genom sina porträtt har hon fördjupat läsarens förståelse för såväl den enskilde individen som av vad det är att vara människa i vår tid.

Nomineringstexter Årets Digitala Tidskrift Fackpress

ChefChef.se är lika delar nyheter som verktygslåda för kunskapstörstande chefer och personalvetare som vill utvecklas i sina jobb. Affärs- och produktutvecklingen går hand i hand på ett inspirerande sätt.

Hem & HyraTioårsjubilerande Hem & Hyra har allt annat än stagnerat. Deras ledande journalistik från hela landet är angelägen och sprids vidare i många andra medier.

JournalistenJournalisten.se är ett självklart nav för landets journalister. Ständigt uppdaterad, sammanfattande och fördjupande, utforskandes nya format som tv och podd.

ResuméResumé.se är en trogen vän för alla i mediebranschen. Nyfiket utforskar de nya affärsidéer både i sin journalistiska bevakning och i den egna verksamheten.

Nomineringstexter Årets Digitala Tidskrift Populärpress

ELLE DecorationElleDecoration.se inspirerar långt utanför de egna plattformarna. I sociala medier bygger de framgångsrikt en relation i vardagen med sin målgrupp.

FridaI tider av klickjakt står Frida upp för stärkande värderingar. I olika digitala kanaler når de sin målgrupp med en mix och ett tilltal som imponerar.

KITKIT fortsätter att utforska journalistik och affärsmodeller på ett nytänkande och inspirerande sätt. Med en spännande mix i innehåll och uttryck skapar de journalistik som hittar fram.

PolitismPolitism vill sätta standarden för framtidens ledarsidor. Med högaktuellt innehåll mitt i samtiden skapar de debatt nära sina läsare på ett sätt som engagerar.

 

Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan äger rum den 25 oktober på Cirkus i Stockholm. Då ska 12 priser delas ut inom ramen för Tidskriftspriset 2016.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

KitTidskriftspriset

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.