Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Hänt-gruppen rekryterar

Publicerad: 20 Maj 2016, 09:31
Uppdaterad: 20 Maj 2016, 09:32

Hänt-gruppen förstärker redaktionen med strategiska rekryteringar från såväl Aftonbladet som Expressen. Anders Burström blir ny redaktionschef för Hänt-gruppen och Johanna Bladh kompletterar redaktionen som reporter.


Ämnen i artikeln:

Hänt-gruppen

Dagens Media berättade i mars att Tobias Wixtröm tar över som ny chefredaktör för Hänt-gruppen. Nu har han gjort sina första rekryteringar.

Anders Burström kommer senast från rollen som produktägare på Aftonbladets branded content-avdelning, men har tidigare bland annat varit nyhetschef på Aftonbladet TV.

I rollen som redaktionschef kommer han ha operativt dagligt ansvar för samtliga titlar och kanaler. Han tillträder sin nya tjänst som redaktionschef den 1 september.

– Jag har haft många fantastiska år på Aftonbladet, men den här chansen kändes för spännande för att inte hoppa på. Har fått ett tydligt uppdrag att vara med och bidra till Aller medias vision för Hänt-gruppen. Det känns mycket inspirerande och jag längtar efter att få komma igång, säger Anders Burström i ett pressmeddelande.

Utöver detta har Hänt-gruppen även rekryterat en ny reporter, Johanna Bladh, tidigare på Aftonbladet men senaste tiden profilerad reporter och programledare på Expressen TV.

Chefredaktör Tobias Wixtröm är nöjd över sina nya kollegor.

– Jag har jobbat med Burström i många år på Aftonbladet och vet att det är en oerhört omtyckt och begåvad journalist med fingertoppskänsla och en kunskapsbredd som är fantastisk. Anders behärskar såväl printprodukterna som den digitala världen till fullo, och han kommer bli en mycket värdefull tillgång i Hänt-gruppen framöver, säger han i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Rekryteringen av Johanna känns spännande. Hon är en journalist av den nya skolan som behärskar såväl text som TV och sociala medier. Med Johanna i styrkan får vi en spetskompetens och ett kunnande som går att utnyttja i alla kanaler.

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Hänt-gruppen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.