Gå direkt till textinnehållet

Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Prenumerera


Medier

Han blir ny politisk chefredaktör på Aftonbladet

Anders Lindberg blir ny politisk chefredaktör på Aftonbladet.

Anders Lindberg ersätter Karin Pettersson.


Publicerad 2018-02-15 10:09

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:

Karin Pettersson var politisk chefredaktör på Aftonbladet i närmare tio år. Men för lite mindre än en månad sedan stod det klart att hon lämnade sin tjänst.

Nu står det klart att det blir Anders Lindberg, som jobbat på Aftonbladets ledarsida sedan 2010, som tar över efter Karin Pettersson. 

– Min ambition är att Aftonbladets ledarsida ska vara en av de starkaste rösterna för progressiva värderingar och mot den växande högerpopulismen. Vi ska beröra och stå för en spännande och nyfiken vänsterdebatt, säger Anders Lindberg, i ett pressmeddelande.

Raoul Grünthal, vd för Schibsted Media:

– Anders Lindberg är en person med en stark övertygelse som brinner för den politiska debatten. Aftonbladets ledarsida och opinionsjournalistik bidrar till ett levande och vitalt politiskt samtal i vårt demokratiska samhälle. Med sitt engagemang och sin erfarenhet av opinionsjournalistik kommer Anders Lindberg fortsätta att ge Aftonbladets ledarsida en självklar plats i samhällsdebatten, säger han i ett pressmeddelande.  

Anders Lindberg har sedan tidigare, mellen 2016 och 2017, varit tillförordnad politisk chefredaktör på Aftonbladet.

Han tillträder den nya rollen med omedelbar verkan.

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.