onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Han blir Discoverys nya kommunikationsdirektör

Publicerad: 7 augusti 2018, 08:58
Uppdaterad: 8 augusti 2018, 08:32

Daniel Lagerqvist blir Discovery Networks nya kommunikationschef. Foto: Discovery Networks

Discovery Networks tappar Dan Panas efter 11 år. Kommunikationsdirektören lämnar över stafettpinnen till sin biträdande, Daniel Lagerqvist.

Ämnen i artikeln:

Dan PanasDiscovery Networks

JN


Efter sju år som presschef och snart fyra år som kommunikationsdirektör för Discovery Networks Sweden, väljer Dan Panas nu att gå vidare till nya utmaningar. Innan han kom till Discovery hade Dan Panas en lång karriär som profilerad reporter och chef på Aftonbladet och Expressen.

- Det har varit elva härliga, intensiva och utvecklande år med rekordhög och positiv exponering för Kanal 5 och för hela tv-huset i förtjänad media. Dessutom har det här varit en tid när Discovery tagit position på så gott som alla områden och i flera discipliner. 2018 är vi Sveriges näst största kommersiella tv-hus både linjärt och digitalt - en närmast osannolik dröm för elva år sedan när gapet till MTG var väldigt, väldigt stort, kommenterar Dan Panas .

Den nyutnämnda Kommunikationschefen, Daniel Lagerqvist, kom till bolaget för två år sedan och har tidigare arbetat i olika chefsroller på bland annat Expressen och Aftonbladet samt drivit egen kommunikationsbyrå. På Discovery har Daniel Lagerqvist ansvarat för press och PR kring bolagets sporträttigheter och inte minst arbetet med OS i Pyeongchang 2018

- Vi är mitt inne i en digital omvandling där gamla sanningar måste prövas på nytt och jag är helt säker på att vår eminenta kommunikationsavdelning är redo för nya utmaningar och kommer att lyckas utmärkt med detta. Att få leda PR- och kommunikationsarbetet och ta över efter en så omtyckt, varm, kunnig och högt respekterad kommunikatör och chef som Dan Panas, är så klart hedrande och oerhört spännande, kommenterar Daniel Lagerqvist.

Henriette Zeuchner är vd för Discovery Networks Sweden:

– Dan har länge varit en nyckelspelare bakom bolagets framgångsrika positionering. Under det senaste året har vi arbetat väldigt nära och upplevt fantastiskt mycket tillsammans. Dan besitter en enorm kunskap och levererar alltid fritänkande och sylvassa analyser. Han är också en oerhört varm och innerlig människa som betytt väldigt mycket för mig, kommenterar hon.

Daniel Lagerqvist, som tjänstgjort som tillförordnad kommunikationsdirektör under de senaste två månaderna, träder nu in som ordinarie på positionen. Han tar därmed även plats i Discovery Networks Swedens ledningsgrupp.

– Med Daniel får vi en trygg, grymt kompetent och erfaren ledare av kommunikationsavdelningen. Daniel är redan en mycket uppskattad medarbetare inom hela bolaget, och jag vet att han kommer både stödja och utmana oss alla på ett fantastiskt bra sätt. Jag ser fram emot att tillsammans med honom och resten av laget fortsätta vår framgångsresa med fullt fokus på våra digitala satsningar och ett starkt och stöttande samarbete mellan avdelningarna, säger Henriette Zeuchner.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev