Han är Årets Sportjournalist

2017-12-05 09:08  
Juryns motivering att utse Kristoffer Bergström lyder: "Välgrundad och välformulerad. Med kunskap och fakta i granskning. Med värme i det personliga mötet. En sportjournalistik som därmed gör skillnad".

Svenska Sportjournalistförbundet (SSF) har utsett Aftonbladets Kristoffer Bergström till Årets Sportjournalist 2017.

Juryn, som består av representanter från SSF:s styrelse, prisets sponsor Träffpunkt Idrott, samt juryordförande Lasse Granqvist, hade inte mindre än 20 nominerade kandidater att välja bland när man skulle utse Årets Sportjournalist 2017.

Utmärkelsen gick tillslut till Aftonbladets Kristoffer Bergström, med motiveringen: "Välgrundad och välformulerad. Med kunskap och fakta i granskning. Med värme i det personliga mötet. En sportjournalistik som därmed gör skillnad".

– Jag har under året publicerat två granskningar av RF. "Orent spel", om det utbredda fusket med luftföreningar och "De som blev utan", om kommunerna där föreningarna inte fått något integrationsbidrag ur statens storsatsning eftersom de aldrig informerats om att pengarna fanns att söka. Och om klubbarna som därför lagts ner eller går på knäna, säger Kristoffer Bergström i ett pressmeddelande.

Kristoffer Bergström fick ta emot priset på SSF:s inspirationskväll i Stockholm på måndagskvällen. 

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt