Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Hampus Knutsson lämnar Moderaterna

Publicerad: 2 oktober 2018, 06:50
Uppdaterad: 2 oktober 2018, 06:58

Partiets kommunikationschef går vidare efter drygt ett år.


Ämnen i artikeln:

ModeraternaHampus Knutsson

Hampus Knutsson, som anslöt sig till Moderaterna i april 2017, går nu vidare från rollen som partiets kommunikationschef.

– Jag har  sett uppdraget som ett projekt och en möjlighet att få vara med om en valrörelse, men nu är det dags för mig att ta ett kliv vidare.

Hampus Knutsson, som har ett förflutet som bland annat mediekoncernen Stampens kommunikationschef, beskriver tiden h Moderaterna som intensiv.

– Det har varit mycket jobb, men otroligt intressant. Jag har fått erfarenheter och minnen för livet och det har varit väldigt spännande och roligt.

Vilket betyg han skulle ge Moderaternas kommunikation under valrörelsen, säger han att han att någon annan får svara på. Partiet har möts av en del kritik för sin kommunikation under valupptakten. Bland annat för en lokal film där den lokala föreningen använt bilder av bilbränder som filmats i Kanada, för att skildra situationen i Göteborg.

– Det var en lokal film, som fick kritik för att man använt sig av genrébilder. Det ändrar inte på det faktum att bilbränder är ett stort problem men det är klart att autentiska bilder från början hade varit bättre, säger Hampus Knutsson.

Kommunikationschefen tycker att Moderaterna har gjort en schysst valrörelse.

– Jag tycker att vi har gjort en rakryggad och schysst valrörelse där vi moderater har fokuserat på att prata om vår politik istället för att förtala andras, säger han och fortsätter:

– Det har varit ett lagarbete och jag är glad och stolt över det vi har gjort tillsammans.

Hampus Knutsson, som fick tillökning i familjen i vintras, ska nu vara föräldraledig i några veckor, innan ett nytt uppdrag väntar utanför partipolitiken.

– Ja, jag återkommer om det. Men det är klart att jag ska börja med ett nytt uppdrag i slutet av oktober.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ModeraternaHampus Knutsson

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev