Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Hallpressen börjar ta betalt på nätet

Publicerad: 31 mars 2017, 13:01
Uppdaterad: 3 april 2017, 07:26

Hallpressen stänger en del av sitt innehåll för ickeprenumeranter. Foto: Hallpressen

Först ut med betalväggen blir Hallpressens prenumererade tidningar Falköpings Tidning, Skaraborgs Läns Tidning och Västgöta-Bladet. "Vi är redo för nästa steg", säger Herman Nikolic, redaktionell chef på Hallpressen.


Ämnen i artikeln:

Hallpressenbetalvägg

Bara de betalande kunderna kommer att få tillgång till allt innehåll i de digitala kanalerna. Det gäller främst lokaljournalistiken med längre reportage, näringsliv och lokala granskningar.

– En del av innehållet kommer fortsatt att vara öppet och gratis. Då handlar det mycket om händelsenyheter och personnyheter av olika slag där vi ser att vi är uppskattade som en snabb och trovärdig nyhetskälla i våra områden. Gratispubliken är viktig i sig men utgör också källan till nya betalande kunder, säger Herman Nikolic.

Den så kallade VGT-gruppen blir först ut att ta betalt online. Den nya betalmodellen införs före sommaren.

– VGT-titlarna har färdats snabbt den senaste tiden och har en riktigt stark relation med sin publik i de digitala kanalerna. Jag tror att det är ett bra ställe att börja på, säger Herman Nikolic.

Hallpressen "premium"-modell ska ha tre abbonnemangsformer där läsaren kan välja papperstidningen, e-tidningen eller en digital prenumeration.

Flera av tidningarna har inte funnits på nätet i mer än några år. Fokuset har därför legat på att stärka relationen till den digitala publiken.

– Vi har jobbat hårt för att nå ut ordentligt och lyckats bra med det. Samtidigt har vi följt branschkollegornas framfart med betalmodeller för att kunna bedöma vad som passar oss bäst och när tajmingen är rätt. Vi är redo för nästa steg i utvecklingen, säger Herman Nikolic.

Hallpressens övriga prenumererade tidningar beräknas inför betalväggar under hösten.

Mathias Asplund

Ämnen i artikeln:

Hallpressenbetalvägg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News