Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Google storsatsar på journalistik

Publicerad: 21 Mars 2018, 10:08
Uppdaterad: 21 Mars 2018, 10:14

Foto: Pixabay.

Efter kritiken – nu lägger företaget nära 2,5 miljarder kronor för att bekämpa fejkade nyheter.


Ämnen i artikeln:

Google

I Sverige har kritiken mot Google varit stor den senaste tiden. Efter Dagens Nyheter och Expressens granskningar, där det bland annat framkommit att sökjätten tillåtit högerextrema grupper att sprida trakasserier och upphovsrättskyddat material på sin sökmotor och på Youtube, har efterspelet innefattat kritik från flera håll och kanter.

Även på den internationella planen har Google ifrågasatts för vad som får finnas på sökmotorn och på Youtube, där det i flera fall handlat om fejkade nyheter och terrorpropaganda som varit tillgängligt via deras plattformar.  

Nu beslutar företaget att ta upp kampen mot fejkade nyheter. Sammanlagt nästan 2,5 miljarder kronor (300 miljoner dollar) har lagts på Google News Initiative för en tre år lång satsning för att stötta kvalitetsjournalistik och motverka desinformation. Det skriver The Verge.

Dessutom lanserar Google verktyget Subscribe with Google, som syftar till att underlätta för användarna att prenumerera på medier med betalvägg.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.