söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Godkännandet av AT&T-affären var felaktigt

Publicerad: 7 augusti 2018, 08:35
Uppdaterad: 7 augusti 2018, 08:35

Foto: Wikimedia Commons

Amerikanska myndigheter bedömer domstolens beslut att godkänna affären mellan AT&T och Time Warner som fundamentalt fel.

Ämnen i artikeln:

AT T

JN


Amerikanska justitiedepartementet menar att domstolen som godkände affären mellan AT&T och Time Warner Group, fattade ett i grunden felaktigt beslut, skriver Financial Times.

Affären mellan de två mediegiganterna är den första vertikala bolagsfusionen på fyra decennier som den amerikansk regering en har försökt förhindra. Justitiedepartementet menar att fusionen skulle vara till skada för amerikanska konsumenter, samt ge det sammanslagna bolaget ett enormt övertag i förhandlingssituationer med konkurrerande  tv-distributörer.

Beslutet går emellertid inte att överklaga, och sedan det kom i juni så har integreringen startat mellan de två bolagen. Time Warner har till exempel redan bytt namn till Warner Media.

Jätteaffären har varit en utdragen sådan, då AT&T redan i oktober 2016 meddelade att de ville köpa Time Warner. Justitiedepartementet försökte stoppa affären redan i november samma år.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev