Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Medier

Godkännandet av AT&T-affären var felaktigt

Foto: Wikimedia Commons

Amerikanska myndigheter bedömer domstolens beslut att godkänna affären mellan AT&T och Time Warner som fundamentalt fel.


Publicerad 2018-08-07 08:35
Uppdaterad 2018-08-07 08:35

Ämnen i artikeln:

AT T

Dela artikeln:

Amerikanska justitiedepartementet menar att domstolen som godkände affären mellan AT&T och Time Warner Group, fattade ett i grunden felaktigt beslut, skriver Financial Times.

Affären mellan de två mediegiganterna är den första vertikala bolagsfusionen på fyra decennier som den amerikansk regering en har försökt förhindra. Justitiedepartementet menar att fusionen skulle vara till skada för amerikanska konsumenter, samt ge det sammanslagna bolaget ett enormt övertag i förhandlingssituationer med konkurrerande  tv-distributörer.

Beslutet går emellertid inte att överklaga, och sedan det kom i juni så har integreringen startat mellan de två bolagen. Time Warner har till exempel redan bytt namn till Warner Media.

Jätteaffären har varit en utdragen sådan, då AT&T redan i oktober 2016 meddelade att de ville köpa Time Warner. Justitiedepartementet försökte stoppa affären redan i november samma år.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.