Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Fredrik Wikingsson: "Förstummad över att det gick hem"

Publicerad: 15 december 2016, 13:27
Uppdaterad: 15 december 2016, 14:05

Filip och Fredriks reklamfilms-auktion på Tradera har fått sitt första bud. För Dagens Media berättar Fredrik Wikingsson om Gants miljonbud och bakgrunden till idén: "Vad med oss är värt en miljon?"


Ämnen i artikeln:

Filip FredrikGantMusikhjälpen

Under måndagskvällen drog Musikhjälpen igång i Örebro. Årets tema är "Barn i krig har rätt att gå i skolan".

Tidigare idag berättade Dagens Media om att Filip och Fredriks reklamfilms-auktion fått sin första budgivare. Auktionen började på 1 miljon kronor och det var klädföretaget Gant som var först med att buda – och i och med det leder jakten på att få göra en reklamfilm med programledarduon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

För Dagens Media berättar Fredrik Wikingsson om 1 miljon-budet i årets Musikhjälpen, där det företag som vid auktionens slut lagt det högsta budet får göra en reklamfilm tillsammans med tv-duon.

Var kommer idén ifrån?

– Det fina med Musikhjälpen är att det finns så många små projekt och insamlingar som drar in pengar, så många bäckar små. Men nu ville vi göra en stor bäck och tänkte ”vad med oss är värt en miljon?” 

1 miljon kronor! Hur känns det att det här budet kommer?

– Jag är oerhört tacksam och förvånad, nästan förstummad, över att det gick hem. Jag kommer älska Gant för all framtid, och det kommer Filip också göra. Maximal kärlek till dem för att man vågar lägga det här budet. Men jag har en hemlig dröm om att tre eller fyra företag alla lägger samma bud och att vi skapar en reklamfilm där man gör reklam för fyra varumärken samtidigt – och där det då kommer in fyra gånger så mycket pengar till Musikhjälpen. Men då krävs det att man tweakar reglerna lite.

Vad är klart med reklamfilmen i nuläget?

– Vi håller på att sätta ihop ett dream team av människor. Vårt eget bolag Nexiko hade julfest igår och folk satt och pratade om det här, det är härligt att se att folk vill vara med. Folk kommer sugas in i det här vare sig de vill eller inte.

Vilka förhoppningar hade ni på förhand?

– När vi pratade om det innan så sa vi att det fanns något smart i den här idén, för det är ett jättehögt bud, men det är vad en reklamfilm kostar om man räknar alla led. Vi tyckte nog att om det är någonting med oss som kanske är värt en miljon så kan det vara det här. Vi hade på känn att det skulle kunna funka.

Om ett år är det dags igen! Ska ni försöka slå det här rekordet då?

– Målet till nästa år ska givetvis vara att komma på något ännu fetare. Men nu hoppas vi bara att det här växer. Och det är ju ingen tävling, gudarna ska veta det, men det är klart att det finns en del av en som sitter och myser för att man drar in mer pengar än (Henrik) Schyffert – men det viktigaste är ju faktiskt att det kommer pengar till barn i krig.

Imorgon är ni på plats i Örebro igen. Stämmer det?

– Imorgon vid lunchtid dyker vi upp igen. På ett sätt är det här en av de bästa idéerna vi haft. Men det ska inte stanna här om jag får bestämma. Det viktiga här är att det kommer pengar till utbildning för barn i krigshärdar. Men det kan också vara ett sätt för företag att skapa olika korsbefruktningar, och det gagnar alla! säger Fredrik Wikingsson och fortsätter:

– Det är oerhört många inflytelserika människor som läser Dagens Media så jag vill rikta en uppmaning till alla marknadschefer: "Agera fort, agera fort! Det här blir bra!"

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News