Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Fredrik Virtanen om anklagelserna: "Helt bisarrt"

Publicerad: 25 oktober 2017, 13:29
Uppdaterad: 25 oktober 2017, 13:41

Fredrik Virtanen. Foto: SR

Fredrik Virtanen bryter nu tystnaden om anklagelserna om sexövergrepp. "Jag har betett mig tölpigt och skitstövligt", säger han till Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

Fredrik VirtanenAftonbladetExpressen

Tidigare idag publicerade Expressen ett långt reportage om Aftonbladets journalist Fredrik Virtanen, som i samband med #MeToo-uppropet anklagats för sexuella trakasserier och övergrepp av flera kvinnor.

Aftonbladet meddelade redan i förra veckan att man har satt igång en intern utredning för att komma till klarhet om vad som hänt, och Virtanen själv har tagit en timeout från arbetet.

Under onsdagseftermiddagen publicerar även Svenska Dagbladet en granskning, i vilken det framkommer att sammanlagt 12 kvinnor ska ha utsatts för sextrakasserier och övergrepp av medieprofilen.

Nu väljer Fredrik Virtanen att tala ut i en intervju med den egna tidningen.

– Dumheter som jag gjort har varit förknippade med alkohol och droger. Jag har betett mig tölpigt och skitstövligt, säger han.

Att han ska ha våldtagit Cissi Wallin nekar han dock till.

– Hon anklagade mig redan för många år sedan och jag har hela tiden nekat till det och jag är oskyldig till det.

I intervjun ställs Fredrik Virtanen ordentligt mot väggen och blir utfrågad om alla de fall som har kommit fram i sociala medier de senaste dagarna.

Men att det har kommit fram ytterligare en våldtäktsanklagelse, kallar Fredrik Virtanen "helt bisarrt".

– Vad betyder ens det där? Jag har absolut inte drogat eller försökt våldta någon.

Han säger även att han idag lever ett helt annorlunda liv än han gjorde tidigare.

– Jag har inte varit på en nattklubb så länge jag kan minnas och har familj och barn. På jobbet har vi ibland en hård, rå eller skojig jargong och det är klart, jag kan ju inte säga att jag aldrig säger något dumt men jag kämpar hårt med att vara en bra människa. Såklart är jag ledsen och vill gärna be om ursäkt till dem, som jag inte vet vilka de är, om jag har sagt olämpligheter och betett mig olämpligt.

Fredrik Virtanen anser sig även ha blivit oskyldigt uthängd i media.

– Jag tycker det är hemskt att det rått lynchjustis på internet. Vi har ett rättsväsende i landet som bör hantera frågor om brott. Jag tycker inte man ska hänga ut personer på sociala medier i drev. Den som anklagas kan omöjligen försvara sig, säger han.

Till SVT Nyheter skriver Virtanen i ett sms:

"Hänvisar till intervjun med Aftonbladet. Lämnade landet med familj pga mordhot och drev i morse. Inget mer att säga nu".

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.