torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Förundersökningen mot SVT-chefen läggs ned

Publicerad: 28 september 2017, 11:36
Uppdaterad: 28 september 2017, 11:37

SVT-chef misstänktes för försök till sexköp i mitten av september, nu läggs förundersökningen ned: "Är inte ett brott".

Ämnen i artikeln:

SVTExpressen

SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


Förundersökningen av den SVT-chef som i mitten av september tvingades lämna sitt jobb efter att Brottscentralen avslöjat att han stämt träff på en så kallad sugar dating-sajt – med en fjortonårig flicka – läggs nu ner. Det rapporterar Expressen.

– Den här journalisten som stod bakom annonsen och hade kontakt med den misstänkte hade inte för avsikt att sälja sexuella tjänster. Det fanns ingen reell möjlighet att det här brottet skulle komma till stånd. Därför har jag gjort bedömningen att det den misstänkte ska ha gjort i det här fallet inte är ett brott, säger åklagare Carolina Frohm till tidningen.

Det var i ett klipp, publicerat av  Expressen, där SVT-chefen konfronterades av Brottscentralens programledare Lisah Silfwer. Programmet stämde träff med mannen under falsk identitet genom en chattkonversation, där man uppgav sig för att vara "Linnea, 14 år". Expressen skriver att mannen totalt erbjudit henne 9 000 kronor för en träff i veckan fram till dess att hon fyller 15 år, och att de därefter ska ha sex.

När träffen ägde rum i centrala Stockholm möttes mannen av programledare Lisah Silfwer och uppger han att han är där för att "hjälpa" flickan.

Den aktuella sugar dating-sajten fungerar som en slags dejtingsajt som ofta förmedlar kontakter mellan äldre rika män och yngre kvinnor som de kan "skämma bort". Den polis som tidningen varit i kontakt med pekar dock på att det egentligen rör sig om prostitution.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev