Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Försäljningsdirektören lämnar GP

Publicerad: 5 oktober 2017, 14:49
Uppdaterad: 5 oktober 2017, 17:48

När GP gör en genomlysning av säljet lämnar försäljningsdirektör Linda Forsberg sin roll.


Ämnen i artikeln:

StampenGöteborgs-Posten

Linda Forsberg har varit försäljningsdirektör inom Stampen Local Media sedan juni 2015.

I samband med att man har påbörjat en stor genomlysning av Göteborgs-Postens sälj lämnar hon nu sin roll.

– Det stämmer att jag har slutat, säger hon till Dagens Media.

– Genomlysningen syftar till att under 2018 stärka annonsintäkterna digitalt i takt med att de minskar i print. Som säljorganisation måste vi anpassa oss och fortsätta möta annonsörernas behov av effektiva annonslösningar på marknaden. De åren jag har varit på Stampen Media har jag varit med om att driva igenom stora förändringar. Det har varit omtumlande, utmanande, roliga och intensiva år. Men nu har jag och vår vd gemensamt kommit överens om att det bästa är att någon annan tar vid. Någon som med ny energi och kraft och kan ta vidare det vi har påbörjat.

Linda Forsberg säger att hennes uppdrag dessutom har förändras under tiden, och att hon anställdes till ett bredare och mer regionalt uppdrag än det hon nu lämnar.

Vad hon ska göra härnäst är ännu inte helt klart.

– Jag har lite tankar på gång, men med tanke på att det har varit väldigt intensivt under lång tid, ska jag inte rusa in i någonting utan ge mig själv lite tid att andas.

Johan Hansson, vd på Stampen Media, berättar mer om förändringen:

– Detta innebär en genomgång av hur vi är organiserade, vilka kompetenser som krävs och de säljstödsystem vi behöver för att möta dessa framtida krav. I samband med denna översyn har Linda Forsberg och jag under en tid fört en dialog om vem som ska driva denna omställning långsiktigt. Linda och jag har då kommit överens om att hon kliver av som säljdirektör på GP, säger han till Dagens Media.

Har ni ännu hittat någon ersättare?

– Under en övergångsperiod, tills vår genomlysning är färdig, kommer säljcheferna Magnus Andreasson, Jens Petterson och Henrik Carlsson att ta ett utökat ansvar. De kommer att rapportera direkt till mig.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

StampenGöteborgs-Posten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.