Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Facebook skärper reglerna för politisk annonsering

Publicerad: 19 februari 2018, 10:07
Uppdaterad: 19 februari 2018, 10:12

Facebooks grundare Mark Zuckerberg. Foto: Flickr.

Efter helgens åtal av 13 ryska medborgare storsatsar Facebook på att stoppa ett växande problem: Användningen av sociala medier för politisk påverkan, uppger Reuters.


Ämnen i artikeln:

Facebook

I samband med helgens åtal mot 13 ryska medborgare uppgav Facebook att de tänker genomföra stora investeringar för att förhindra att desinformation sprids och särskilt förebygga framtida attacker, skriver Reuters.

Sociala medier har under en period används av vissa i syftet att påverka politik och valresultat. Lika länge som fenomenet varit känt har press fallit på sociala medier och Google för att stoppa vad vissar kallar för ett "informationskrig."

Företaget säger att de kommer börja kräva utförlig dokumentation från annonsörer som är kopplade till politik eller valrörelser, för att kunna verifiera deras identitet och plats. Bland annat arbetar man med FBI för att förebygga valpåverkan från externa parter.

Kraven kommer introduceras i samband med mellanårsvalet i USA i år. Omfattningen för kraven är ännu oklara i vissa aspekter, bland annat gällande facebookgrupper.  

Även ett förslag på striktare regler för politisk annonsering på olika plattformar, så som Google, kommer läggas fram och behandlas i federala valkommissionen. Förslaget innebär att digital annonsering i USA kommer att lyda under samma villkor som radio, tv och print, skriver AdAge.

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.