Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Facebook ska bekämpa piratkopiering

Publicerad: 25 Juli 2017, 08:38
Uppdaterad: 25 Juli 2017, 10:59

Köper bolaget Source3 i en satsning på att skydda upphovsrätten på sin plattform.


Source3, ett startupbolag vars affärsidé är att hjälpa innehållsskapare att få betalt för det de gör, har blivit uppköpta av Facebook. Det rapporterar sajten Techcrunch.

Bolaget har tagit fram en teknisk lösning som gör det möjligt för företag att både mäta sin närvaro på sociala medie-plattformar samt identifiera och vidta åtgärder mot brott mot upphovsrättslagen som drabbar dem.

– Vi är glada över att få jobba med Source3 och lära oss av den expertis som de har inom immaterialrätt, varumärkesskydd och upphovsrätt, säger Facebooks talesperson Vanessa Chan till Techcrunch.

Med hjälp av Source3 kan Facebook öka skyddet för upphovsmän för att på så sätt få fler att dela sitt upphovsrättsskyddade material, exempelvis musik eller konst, i Facebooks flöde. På så sätt kan Facebook i högre utsträckning bli en plattform för konstnärer av olika slag att sina verk på.

Gustav Peldán Carlsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.